Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
8°C
NED.
22°C
8°C
Oceni objavo

NA GORSKO DIRKO V SKRADIN POTUJETA SANJA SMRDELJ IN DEJAN MAŠERA.

Konec tedna se z drugo letošnjo dirko v dalmatinskem Skradinu nadaljuje državno prvenstvo Slovenije v gorsko hitrostnem avtomobilizmu z letnico 2023. Ker jih na prvi dirki, ki je bila že aprila v avstrijskem Rechbergu ni bilo, bo to za člane ŠD Gas Kras prvi nastop na gorskih dirki v novi tekmovalni sezoni. Na tekmovanje je prijavljenih 165 voznic in voznikov, ki prihajajo iz šestih držav. Med dvaintridesetimi iz Slovenije bosta barve kluba iz občine Miren-Kostanjevica branila Sanja Smrdelj in Dejan Mašera. Treningi bodo na vrsti v soboto, dve vožnji dirke pa v nedeljo.

Tekmovalna sezona v avtomobilskem športu je v polnem teku. Nekateri so se ravnokar vrnili iz rallyja v Velenju, drugi pa že potujejo v Dalmacijo, kjer bo v Skradinu potekala že 17. mednarodna gorsko hitrostna dirka, ki že nekaj let šteje tudi za DP Slovenije.  Nanjo se je prijavilo 32 slovenskih voznic in voznikov, dva med njimi pa branita barve ŠD Gas Kras. Najvišje meri Sanja Smrdelj, ki tudi letos tekmuje s svojim Zastavo Yugom, v katerem se skriva mehanika Lancie Delte HF Integrale. Čez zimo so v njeni ekipi veliko delali ion pričakujejo, da bo mali, a strupeni, dirkalnik lepo poslušen tudi na dirki. Z njim Sanja meri visoko v skupni uvrstitvi državnega prvenstva Slovenije, med voznicami pa je tako ali tako prva favoritinja. Sanja zelo rada tekmuje na lepi progi v Skradinu s štartom na mostu preko Krke, kjer je sodelovala tudi, ko tekmovanje še ni štelo za točke našega prvenstva.

Nekoliko drugačna pričakovanja ima Dejan Mašera, ki na atraktivni gorski dirki v Skradinu še ni nastopal. Tudi njegov dirkalnik Fiat 850 s srcem motocikla Kawasaki je bil osvežen in je še bolje pripravljen, a prav v boj za najvišja mesta najbrž ne more poseči. Tudi zato, ker tekmovalne proge še ne pozna.Vsekakor pa bosta oba na 3387m dolgi progi v Skradinu skušala odpeljati kar najhitreje in domov odnesti čim večjo zalogo točk, ki bo v nadaljevanju sezone še kako pomembna v boju za vrh, predvsem v skupni uvrstitvi.

Po petkovih verifikacijah dokumentov in tehničnih pregledih dirkalnikov bodo v soboto najprej na vrsti treningi. Najprej ob 11.30 neuradnji, posebej plačljivi trening, nato pa ob 14h prvi uradni trening. Približno uro po koncu prvega bodo organizatorji izpeljali še drugi uradni trening. Dirka bo potekala v nedeljo. Po svečani otvoritvi tekmovanje se bo prva vožnja pričela ob 10.15, druga pa predvidoma ob 13.30. Razglasitev zmagovalcev ter podelitev pokalov in priznanj pa je predvidena na osrednjem trgu v Skradinu tam okoli 19h.

VK 

Oglejte si tudi