Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
6°C
JUTRI
16°C
4°C
Oceni objavo

NA GORJANCE PO NOVE POKALE

Ta konec tedna, v soboto, 9. in nedeljo, 10. julija, je na vrsti tretja letošnja dirka državnega prvenstva v gorsko hitrostnem avtomobilizmu. GHD Gorjanci, že 32. po vrsti, je letos privabila 89 voznic in voznikov iz sedmih držav, med 40 slovenskimi pa sta tudi dva člana ŠD Gas Kras. Janko Čebron in Sanja Smrdelj bosta skušala upravičiti tako svoja, kot tudi pričakovanja navijačev. Oba sodita med favorite za visoke uvrstitve tako v domači kot mednarodni konkurenci.

Letošnja tekmovalna sezona je za ŠD Gas Kras ena uspešnejših. Bera pokalov in točk je obilna tako na rallyjih kot na gorskih dirkah in nobenega pravega razloga ni, da se zgodba ne bi nadaljevala tudi na Dolenjskem. Po prvih dveh tekmovanjih namreč zaseda Janko Čebron visoko drugo mesto v skupni uvrstitvi DP Slovenije. Zbral je po eno drugo in tretje mesto ter za dvakratnim zmagovalcem in vodečim voznikom Milanom Bubničem zaostaja 15 točk. Tudi tokrat ga bomo videli za volanom njegovega rdečega Mitsubishija Lancerja Evo9, ki pa na zelo hitri progi na Dolenjskem ne bo tako suveren, kot je bil na bolj zavitih stezah v Tolminu in Skradinu. A za Janka vemo, da se nikoli ne preda vnaprej in bo tudi na Gorjancih dal od sebe vse. Toda resna konkurenca bo tokrat številnejša, kot je bila do zdaj.

Sanja Smrdelj se pod Gorjance vrača prvič po letu 2013 in zanjo bo to drugi nastop letos. Po devetem mestu v Skradinu si želi predvsem napredovati v vožnji in zmanjšati zaostanek za najboljšimi. Zmaga v ženski konkurenci tako ni edini imperativ zanjo, pač pa namerava napredovati proti vrhu. Njen edinstveni dirkalnik pa prav gotovo potrebuje še veliko razvojnih kilometrov, a Sanja je iz pravega testa, da ga skupaj s svojo ekipo lahko pripelje bližje vrhu. Uvrstitev med najboljših 10 v DP Slovenije ob normalnem delovanju vozila ne bi smela biti pretežka naloga, skok  med najboljših pet pa bi bil zelo lep rezultat.

Proga dirke na Gorjance je letos skrajšana na 3200m dolžine zaradi rekonstrukcijskih del na gornjem delu ceste proti Metliki. Zato bodo poleg treh uradnih treningov, ki bodo na vrsti v soboto od 11h dalje, v nedeljo organizatorji izpeljali tri vožnje dirke. Prva se bo pričela ob 9h, druga po svečani otvoritvi tekmovanja ob 12.30 in tretja predvidoma ob 15h. Razglasitev zmagovalcev in podelitev pokalov je predvidena okoli 19. ure.

 

VK  

Oglejte si tudi