Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
8°C
JUTRI
19°C
8°C
Oceni objavo

NA GORENJSKI RALLY POTUJEJO ŠTIRI POSADKE ŠD GAS KRAS

Na 9. rally Železniki, ki bo kot četrta letošnja preizkušnja državnega prvenstva Slovenije potekal v Selški dolini in okolici na Gorenjskem ta konec tedna, so se med 61 posadkami iz 10. držav prijavile tudi štiri, ki zastopajo barve ŠD Gas Kras. Med njimi imata najvišje cilje Martin Čendak in Jakob Markežič, ki sta kandidata za zmago v Diviziji 1, v kateri sta sicer po treh tekmovanjih na prvem mestu. Čim bližje njima se želita ponovno uvrstiti tudi Domen in Klara Slejko, trenutno tretja. Na visoko uvrstitev v DP računata tudi Janko Čebron in Andrej Kavčič, medtem, ko Tomaž Šuligoj in Miloš Hvala želita čim bolj spodobno pripeljati do cilje kratke, a zahtevne dirke.

Kot prva med njimi bosta na traso 318 km dolgega rallyja z 9 HP v dolžini skoraj 91 km zapeljala prav Čebron in Kavčič. Njun (rdeči) Mitsubishi Lancer Evo9 bo nosil številko 10, ciljata pa na prvo deseterico v DP Slovenije. Letos sta vpisala po eno šesto in sedmo mesto, na INA Delta rallyju pa nista nastopila. Trenutno sta na 9. mestu skupne uvrstitve, osvojila pa sta 21,5 točke. Nato bo potrebno počakati do številke 36, s katero bosta na traso tekmovanja v svojem Opel Adamu cup zapeljala Čendak in Markežič. Koprčana sta po uspehu na Hrvaškem prevzela vodstvo v skupni uvrstitvi Divizije 1 in sta skupaj z Matjažem Mihevcem prva kandidata za zmago tudi na Gorenjskem. Odlično kaže Martinu in Jakobu tudi v skupni razvrstitvi DP Slovenije, kjer sta z 28. točkami na visokem 6. mestu! To predvsem na račun bogate bere na dirki na Hrvaškem, kjer sta bila druga (in prvič v karieri na zmagovalnem odru!) njuna klubska kolega v enakem dirkalniku Domen in Klara Slejko. S tem uspehom sta se brat in sestra iz vinarsko – dirkaške družine zavihtela na drugo mesto tudi v skupni uvrstitvi najmanjše divizije, kjer pa bo izredno težko ostati. Najbližja tekmeca Andrej Velkavrh in že omenjeni Mihevc sta veliko bolj izkušena, slednji pa sedi tudi v objektivno zmogljivejšem avtomobilu. A prepričani smo lahko, da se Domen in Klara ne nameravata predati brez ogorčenega boja, saj napredujeta z velikimi koraki iz dirke v dirko.

V drugi polovici seznama prijavljenih pa najdemo pri številki 48 še četrto posadko kraškega dirkaškega kolektiva. V Fiatu Puntu HGT bosta prvič letos na hitrostne preizkušnje zapeljala Tomaž Šuligoj, popularno imenovan Sandokan, in njegov sovoznik Miloš Hvala, ki je draži in muke sukanja dirkaškega volana izkusil na nedavni gorski dirki v Lučinah. Prijavljena sta bila sicer na prvi rally sezone v Vipavski dolini, a nista uspela pravočasno usposobiti avtomobila. Držimo pesti, da bo zdaj šlo vse gladko, avto je v Lučinah deloval brez težav in simpatična »gentleman driverja« si zaslužita eno lepo dirko.

Potem, ko bodo posadke v petek opravile administrativne posle in popisale progo, bo štart prvega vozila v soboto zjutraj ob 8h, cilja pa ob 20.20 v Železnikih. Odpeljati bo potrebno 9 hitrostnih preizkušenj v skupni dolžini 90,85 km, servisni prostor pa bo letos na parkirišču smučarskega centra Cerkno v Davči.

VK

Oglejte si tudi