Logo MojaObčina.si
DANES
27°C
6°C
JUTRI
27°C
10°C
Oceni objavo

Prva lokalna strategija za mlade gre v javno obravnavo

Miren, 5. december 2023


Vabimo vse zainteresirane mlade in vse, ki se svojem delu  srečujete z mladini ter z njimi povezanimi vprašanji, da aktivno sodelujete s svojimi predlogi, pripombami in spodbudami v javni razpravi. Strategija Občine Miren-Kostanjevica za mlade 2024 -2029 bo v javni razpravi vse do 15. januarja 2024. Svoje predloge lahko posredujete na naslov mladi@miren-kostanjevica.si. Javni posvet, kjer bomo predstavili strategijo in predebatirali predloge bo predvidoma 12. januarja 2024.

 

Strategija za mlade je krovni strateški dokument, ki ureja področje delovanja mladih, starih med 15 in 29 let, v Občini Miren-Kostanjevica. Občinski svet Občine Miren-Kostanjevica ga namerava sprejeti predvidoma januarja 2024 za petletno obdobje, 2024 – 2029, z namenom, da predstavlja temeljni okvir za življenje in delovanje mladih v našem lokalnem okolju. Pri pripravi dokumenta so na vključujoč način sodelovali mladi občanke in občani tako dolinskega kot kraškega dela občine. Začrtana vizija in strateški cilji predstavljajo okvir, ki bo mladim omogočil bolj učinkovito medsebojno komunikacijo in povezovanje z lokalnim okoljem ter njihovo večjo participacijo v lokalnih družbenih procesih. 

 

Mauricij Humar, župan: “V času, ko se svet sooča z družbenimi, okoljskimi in ekonomskimi izzivi, so prav mladi tisti, ki nosijo in bodo nosili težji del bremen. Občina Miren-Kostanjevica zato želi postati mladim bolj prijazna občina, njihov varen pristan in skok v svet odraslosti, predvsem pa odprto in sodobno opremljeno središče za njihovo družbeno aktivacijo ter avtonomijo. Zavedamo se, da je uspešna integracija mladih v lokalno okolje lahko zgolj posledica odgovornega in enakopravnega partnerskega odnosa med mladimi in kompleksnim občinskim ustrojem. Pričujoči dokument predstavlja prve rezultate vzpostavljenega dialoga ter hkrati daje zavezo za nadaljnjo nadgradnjo sodelovanja in povezovanja. Z roko v roki.”

Oglejte si tudi