Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
4°C
JUTRI
10°C
-2°C
Oceni objavo

Kamišibaj gledališče

Glasovke smo v sklopu prireditev Krajevnega praznika KS Bilje za naše otroke in vse otroke po srcu 9. septembra organizirale "Kamišibaj gledališče". Zdaj lahko rečemo, da je v Biljah ta prireditev že tradicionalna, saj edinstveno obliko pripovedovanja zgodb ob slikah (ilustracijah) Društvo Glas enkrat letno prireja že vse od leta 2018, ko je predsednica društva Ingrid Praznik prvič povabila gledališče v goste. Letos smo gledališče izvedli na prostem, na zelenici tik ob Domu krajanov Negovana Nemca, saj je to gledališče poulično gledališče na prostem. Kamišibajkarke Sara Grbec, Vlasta Markočič, Vera Papič in Mirna Stopar so vse prisotne popeljale skozi osem čudovitih pravljic.

Za naslednje leto že kujemo nove načrte. Poleg otroškega bi rade ponudile tudi Kamišibaj za odrasle. Tudi odrasli smo željni zgodb. Pravljice, basni, miti in legende, zgodbe, poezija in pesnitve so se izkazale kot dličen material za Kamišibaj.

Dandanes je Kamišibaj dragulj, ki s svojo neposrednostjo in toplino na pristen način - kot nekoč - poveže ljudi ob pripovedovanju zgodb.

Oglejte si tudi