Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
5°C
NED.
16°C
0°C
Oceni objavo

Kras Kros Mtb ponovno množičen

Letošnje gorskokolesarske prireditve 7. Kras Kros MTB »Granfondo«, ki ga organizira društvo AMKK Ales.ca-racing iz Mirena v sodelovanju s KD Deš Fleš iz Vrtojbe, se je udeležilo preko 400 tekmovalcev. Zmago je osvojil Rok Naglič (Calcit bike team). Med vedno več ženskimi nastopajočimi je bila najhitrejša Vita Mavrin (Energijabiketeam.com)
Miren, 10.3.2019; V oblačnem a suhem "pomladanskem" vremenu se je v Mirnu zbralo preko 400 kolesarjev iz Italije, Slovenije, Hrvaške in Avstrije, med katerimi so bili tudi najboljši slovenski tekmovalci discipline "cross country". Progo v dolžini 40 km s skupaj 850 višinskimi metri vzponov po gozdnih prometnicah Goriškega Krasa v Občini Miren - Kostanjevica je najhitreje odpeljal trenutno najboljši XCO slovenski kolesar Rok Naglič iz Kamnika. Za malenkost je premagal dvakratnega zmagovalca Kras Kros Mtb italijana Diego Cargnelutti. Med vedno več udeleženkami Kras Krosa je suvereno zmagala mlada Vita Mavrin.

Med zbranimi kolesarji niso bili le aktivni tekmovalci temveč tudi veliko rekreativnih kolesarjev, kar veseli tudi organizatorja: "Še en, 7. Kras Kros Mtb je za nami. Velika udeležba, tako aktivnih tekmovalcev in predvsem rekreativnih kolesarjem nam daje zadovoljstvo. S tem je trud ob organizaciji dogodka poplačan. Tokrat je tekmovalni del potekal brez težav, predvsem brez vandalskih izgredov s smerokazi proge. Spet so se izkazali krajani kraških vasi, ki v  večini pozitivno sprejemajo Kras Kros ter spodbujajo kolesarje ob vožni skozi vasi."


Kmalu se bodo pričele priprave na 8. KRAS KROS MTB, ki bo 8.3.2020! 

Oglejte si tudi