Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
5°C
NED.
16°C
1°C
Oceni objavo

Kitajski vojaški ataše ob obisku Cerja izpostavil pomen ponovne vzpostavitve miru v Evropi

V četrtek 14.7.2022 je Pomnik miru obiskal kitajski vojaški ataše, višji polkovnik Yinsheng Zhang s soprogo in svojim namestnikom, v spremstvu predstavnikov veteranskega združenja SEVER Draga Kosmača, Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Brda Jožeta Abramiča, ter združenja MORIS.

Uradnemu sprejemu župana Mauricija Humarja, ki je ob tej priložnosti poudaril poslanstvo pomnika kot varuha spomina na tragiko 1. svetovne vojne in branitelje slovenske zemlje, v zadnjem času pa vse pomembnejšo vlogo glasnika miru, je sledil protokolarni vpis atašejevega sporočila v knjigo častnih gostov.

Direktorica Turizma Miren-Kostanjevica, mag. Ariana B. Suhadolnik je zgodbo turistične destinacije Miren Kras predstavila preko ogleda promocijskega videa, v nadaljevanju pa je skupino čez vsebine muzejskih in umetniških zbirk popeljala Anja Sedevčič Lasič.

Ataše je izkazal iskreno zanimanje za zgodbo pomnika preko številnih vprašanj ter v pogovoru izrazil veliko navdušenje nad Slovenijo kot urejeno, zeleno, zelo lepo, gostoljubno in mirno državo. Poudaril je, da si tudi Kitajska prizadeva za ponovno vzpostavitev miru v Ukrajini. Pristojne je povabil, da spremljamo aktivnosti kitajskega veleposlaništva in negujemo vezi prijateljstva med narodi, da preprečimo podobne grozote.

Gostje so navdušeni nad lokacijo, veličastnimi razgledi in toplim sprejemom obljubili, da se bodo na Cerje in v Miren Kras vrnili tudi v manj formalni obliki, na družinski izlet.

Kitajska sodi med največje emitive trge, zato vsak nad ponudbo Miren Krasa nadušen predstavnik ciljne populacije, posebej vidnejše osebnosti, ki svojo izkušnjo delijo naprej, prispevajo k ugledu in prepoznavnosti teritorija.

Pot iz Cerja je skupina nadaljevala v Novo Gorico, na Trg Evrope in naprej na Sabotin.

Takšni obiski so, poleg priložnosti za tkanje poslovnih in prijateljskih vezi, povezani tudi s trenutki premisleka o odgovornosti slehernega naroda, velikih in majhnih držav, za ohranjanje ravnovesja političnih in ekonomskih interesov in apetitov ter razumevanja najpomembnejše vrednote, ki bo ohranila »človeštvo« na planetu – miru!

Turizem Miren-Kostanjevica

Oglejte si tudi