Logo MojaObčina.si

Miren-Kostanjevica

JUTRI
29°C
12°C
ČE.
31°C
14°C
Deli
1453

INTINITI MONUMENT BLISS- turistično doživetje za "po COVID-19" goste

 

Sredi omejitev, ki so jih narekovali ukrepi za obvladovanje COVID-19 pandemije in povsem zaustavili turizem, smo v Turizmu Miren-Kostanjevica aktivnosti usmerili v čas po »krizi«.

 

V sodelovanju z Urško Merljak iz Društva Karlina smo zasnovali edinstveno doživetje Intiniti Monument Bliss, posebej namenjeno tako imenovanim »po Covid-19 gostom«, željnim ponovnega stika z naravo, s samimi seboj in z okoljem.

 

INTINITI MONUMENT BLISS prinaša čutno odkrivanje človeka in skrivnosti Pomnika miru ob avtentični kraški zgodbi. 

 

Udeležencem ponuja nepozabno izkušnjo, ki temelji na človekovih doživljajih v trenutku, tukaj in sedaj. V kombinaciji z drugimi skrbno izbranimi elementi ima učinek na osebno rast in na več človekovih inteligenc. Dviga zavedanje in vzpodbuja vzpostaitev ravnovesja ter posameznika popelje na neponovljivo potovanje po pomniku in življenjskem vsakdanu. 

 

Koncept INTINITI, ki ga je razvila Urška Merljak (specializantka integrativne psihoterapije, univ. dipl. pravnica, mediatorka, raziskovalka plesa, predsednica Društva za kakovost življenja Karlina) temelji na uporabi tehnike čuječnosti . Združuje znanost, umetnost in naravo ter nove oblike dojemanja informacij iz okolja preko aktiviranih vseh človekovih čutil.

 

Ob stiku s kraškim okoljem udeleženci MONUMENT BLISS-a spoznajo bogato naravno in kulturno dediščino območja, še neodkrito arhaično simboliko pomnika ter prakso čuječnosti. 

 

Pod strokovnim vodenjem postopoma aktivirajo pogled na detajle iz povsem novih perspektiv. Stopnišče pomnika je simbol napredovanja k znanju, spoznavanju in razumevanju. Vsaka izmed 5-ih etaž stolpa ponuja novo zgodbo, ki jo »popotniki« doživijo čuječe, preko lastnega telesa in vseh čutil. Posebna pozornost je usmerjena v likovno mojstrovino slikarja in grafika Rudija Španzla, Ples življenja in smrti.

Sedem etažni stolp je zasnovan kot drevo, vir življenja. Od korenin se deblo po stolpu vije v krošnjo, kar simbolizira vzpenjanje k modrosti ter spoznavanju dobrega in slabega. 

 

Čuječe popotovanje se zaključi na najvišji ploščadi, v samem vrhu oziroma krošnji, kjer se prisotnost na doživetju prezrcali v simboliko praznovanja. Iz najlepše razgledne točke v Sloveniji po mnenju tujih gostov, se pogledi sprehodijo od Alp do Jadrana čez sedem naravnih pokrajin na 4 straneh neba. Doživetje se zaključi ob čuječem okušanju lokalnih dobrot, ki jim kraljuje teran. Ko zaslišite pok zamaška, v kozarec zažubori žametno vino. Okušate ga, medtem ko ravnotežite čustva in zbirate misli o vsem doživetem. Kaj se vas je 

najbolj dotaknilo, kaj vas je osrečilo ali morda presunilo? Uživate ob veličastnih razgledih tukaj in zdaj?

 

Na vsa navedena vprašanja in še nekaj dodatnih so odgovorili prvi udeleženci premierne predstavitve INTINITI MONUMENT BLISS-a, ki smo jo izvedli v ponedeljek 25.maja 2020. Vsem povabljenim smo pred in po doživetju zastavili enaka vprašanja in z navdušenjem smo skupaj zabeležili merljive pozitivne učinke na boljše počutje, stopnjo sproščenosti, zaznavanje lastnega telesa, kakovost dihanja, količino misli, občutek prisotnosti, stopnjo sočutja do sebe in drugih ter raven življenjske energije.

 

Vsi so doživetje ocenili kot ekskluzivno, 5 zvezdnično izkušnjo, ki bi jo priporočili vsakomur! 

Edinstvena izkušnja traja poltretjo uro. Optimalno število udeležencev je med 6 in 12. Strokovno vodenje zagotavljamo v 6-ih jezikih: slovenščini, angleščini, italijanščini, ruščini, španščini in francoščini.

Strokovno vodeno doživetje se izvaja ob ponedeljkih in torkih med 10.00 in 18.00 uro, ko je pomnik zaprt za ostale obiskovalce, po predhodnem dogovoru pa tudi druge dni v tednu po 16.00 oziroma 18.00 uri v odvisnosti do poletnega oziroma zimskega urnika.

 

Rezervacije sprejemamo preko spletnega naslova https://www.mirenkras.si/monument-bliss ali info@mirenkras.si najmanj 3 dni pred želenim terminom.

 

INTINITI MONUMENT BLISS je primeren tudi za poslovna izobraževanja in se po dogovoru vsebinsko in časovno prilagodi željam naročnika.

 

Prepričani smo, da je novost v turistični ponudbi Miren Krasa eden boljših odgovorov povpraševanje domačih in tujih po Covid—19 gostov.

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi