Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
5°C
JUTRI
16°C
0°C
Oceni objavo

Gasilski veterani Gasilske zveze Kobarid in Cerkno na Cerju posadili sadike hrasta

Gasilski veterani Gasilske zveze Kobarid in Gasilske zveze Cerkno so v četrtek 8. 12. 2022 na območje pogorišča na Cerju simbolično posadili 6 sadik hrasta.

Po vodenem ogledu Pomnika miru na Cerju se je skupina 71 gasilcev pod vodstvom Nike Leban iz Javnega zavoda Miren Kras odpravila na teren, opremljena s krampom in sadikami hrasta, da poišče primerno lokacijo za mlada drevesca.

Stanko Močnik, regijski poveljnik Severnoprimorske regije, Gasilske zveze Cerkno, je dejal: »Vsako leto organiziramo izlet za veterane. Letos smo se, glede na to, da smo sodelovali pri gašenju julijskega požara, v sklopu izleta odločili, da obiščemo tudi pogorišče in simbolično utrdimo spomin na neprijetno izkušnjo ter hkrati izkažemo našo pripadnost temu območju s sadnjo dreves.«

Aleksander Grkovič, predsednik Gasilske zveze Kobarid, je izpostavil: »Lep občutek je bil, ko smo bili tako lepo sprejeti s strani lokalne skupnosti. To nam je vlivalo dodatno moč v boju z ognjenimi zublji. Želimo vam, da bi vam narava čimprej povrnila kar vam je požar vzel.«

Obe zvezi sta donirali sredstva projektu Skupaj za Kras. Prisotni so zadovoljni dejali, da bodo območje obiskali spomladi, ko bo drevescem pognalo mlado listje, pa tudi kasneje.

Veseli nas, da zveze, društva, podjetja in posamezniki samoiniciativno pristopijo k sanaciji prizadetega območja. Na eni strani to pomaga naravi, da si opomore, na drugi pa gradimo dolgoročna prijateljstva in utrjujemo pripadnost Slovencev Krasu.

 

Javni zavod Miren Kras

Foto: JZMK

Oglejte si tudi