Logo MojaObčina.si

Miren-Kostanjevica

DANES
9°C
-1°C
JUTRI
10°C
-5°C
2422

Ekipa Kongresnega urada Slovenije pustila sled na Cerju

Dobra dva meseca minevata od avgustovskega požara, ki je prizadel območje okrog Pomnika miru na Cerju.

Kampanija Drevo za Cerje, s katero želimo obnoviti uničen gozd, zaščititi to našo krhko krajino ter povrniti naravi njen prvoten izgled s posaditvijo avtohtonih dreves je v prvih mesecih obrodila sadove pri številnih posameznikih, podjetjih in organizacijah in vse Slovenije in celo tujine, ki so postali del naše zelene družine donatorjev.

Med prvimi, so se na naš klic na pomoč odzvali predstavniki Kongresnega urada Slovenije (KUS), ki so aktivno razširili glas tudi po svojih kanalih. Z doniranjem sredstev in nakupom dreves pa prispevali k puščanju trajne sledi.

Kongresni urad Slovenije je ključni povezovalec in gradnik na področju razvoja kongresnega turizma v Sloveniji. Danes urad šteje preko sedemdeset aktivnih članov. Njegov glavni cilj je promocija in trženje Slovenije v svetu kot edinstvene kongresne destinacije in destinacije za motivacijska potovanja. Osredotočajo se na pridobivanje tako nacionalnih kakor tudi mednarodnih kongresov ter drugih poslovnih srečanj in dogodkov.

Dne, 23.10. 2019, smo predstavnike KUS-a, skupaj z županom, Mauricijem Humarjem uradno sprejeli v Pomniku miru na Cerju. V Drevored hvaležnosti smo skupaj zasadili enega izmed prvih hrastov.

Ta gesta hkrati postavlja temelje tesnemu sodelovanju, ki ga želimo stkati v bodoče. Pomnik miru na Cerju in destinacija Miren Kras imata po besedah direktorja KUS-a, Mihe Kovačiča v svoji avtentičnosti velik potencial in priložnost za izvajanje številnih butičnih poslovnih dogodkov.

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi