Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
6°C
JUTRI
16°C
4°C
Oceni objavo

Dva športa – eno dekle

Mia Obreza je 15-letno dekle, ki se že deset let ukvarja z moto športom in uspešno dokazuje, da to ni le šport pisan fantom na kožo. Poleg tega športa se zelo uspešno udejstvuje tudi v atletiki.
Mia Obreza se že vsa leta udeležuje tekmovanj moto športa v Italiji. Na račun epidemije se je letošnje leto udeležila le na dveh od njih, na katerih je štirikrat dosegla prvo mesto. To je bilo dovolj, da je sezono zaključila kot tretja najboljša tekmovalka v Severni Italiji v kategoriji Ohvale 160 sport. V naslednjem mesecu jo čaka še tekmovanje, kjer se bo pomerila s tekmovalci celotne Italije in si mogoče priborila naslov prvakinja Italije v tej kategoriji, kar bi bilo zanjo že drugič v njeni moto karieri.

Poleg moto športa pa Mia v zadnjem letu uspešno dokazuje svoj talent tudi na področju atletike. Zadnje leto skoraj vsak popoldan preživi na stadionu v Novi Gorici, kjer vestno trenirata disciplino troskok in tek z ovirami. Njenim treningom pozorno sledita trener troskoka Andrej Batagelj in trener teka z ovirami Zvone Urbančič.

Na državnem tekmovanju v Novi Gorici, ki se je odvijalo konec junija, je v obeh disciplinah dosegla tretje mesto. Na zadnjem državnem tekmovanju, ki se je odvijalo v vikendu med 18. in 19. septembrom na Ptuju, je ubranila naslov državne prvakinje v disciplini daljina ter naslov državne podprvakinje v disciplini troskok. To sta prav posebni zmagi, saj sta Mii omogočili vstop v državno reprezentanco in možnost zastopanja Slovenije tudi zunaj meja. In prav tja bo odpotovala konec septembra, ko bo Slovenijo zastopala na evropskem tekmovanju.

Navijamo zanjo in ji želimo še veliko uspehov, tako na moto področju, kot pri atletiki.

OM

Foto: iz osebnega arhiva

 

Redakcija občinskega glasila se je zaključila še pred Miinim nastopom na evropskem tekmovanju, zato o rezultatih ne moremo poročati. Mii želimo uspešno športno pot.

Uredništvo

 

Oglejte si tudi