Logo MojaObčina.si

Miren-Kostanjevica

DANES
12°C
-2°C
JUTRI
9°C
-5°C
3358

Društvo Ženske in vino Slovenija pustilo svoj pečat na Cerju

Upravni odbor Društva Ženske in vino Slovenija se je 23. 11. 2021 sestal v konferenčni dvorani Pomnika miru na Cerju in oblikoval program dela v letu 2022. Uradnemu delu je sledil svečan zaključek celoletnega dobrodelnega udejstvovanja, ki redno spremlja njihove promocijske dogodke, s  posaditvijo sadike skorša v Drevored hvaležnosti.

Odlično opremljena konferenčna dvorana, pomnik z bogato vsebino in gostoljubje osebja, so predstavnice gibanja, ki ima veliko število članic in podpornikov širom Slovenije, spodbudili k razmišljanju, da bi v prihodnje na Cerju organizirale dogodke s tematiko enologije.

Na vodenem ogledu pomnika se je gostjam in mag. Ariani B. Suhadolnik pridružil g. Oskar Kogoj in jih osebno popeljal čez razstavo Človek in konj. Zbirka, ki v enotno pripoved sestavlja dela dveh vrhunskih umetnikov – Kogoja in Pausiga ter povezuje dve lokaciji – Cerje in Lipico, je dame, v paketu z zabavnimi anekdotami enega od avtorjev, povsem prevzela.

Po zanimivem in poučnem ogledu je razigrano skupino čakala še saditev doniranega drevesa. Ne meneč se za divjanje kraške burje, so se pogumno opremile s pripomočki, zavihale rokave in na izbrani lokaciji poprijele za kramp.

Ko je drevesce dobilo nov dom, so obljubile, da ga bodo kmalu opremile tudi s tablico z njihovim sporočilom.

Poslovile so se z namero, da se bodo na Cerje še velikokrat vrnile, poslovno in privatno.

S hvaležnostjo za tokratno lepo gesto se veselimo njihovega naslednjega obiska in dobre energije!

Vabljeni, da tudi vi postanete del te čudovite zelene družine in donirate sredstva za obnovitev narave.

Turizem Miren-Kostanjevica

Foto: Turizem Miren-Kostanjevica

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi