Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
8°C
JUTRI
19°C
8°C
Oceni objavo

ČENDAK IN MARKEŽIČ Z ZMAGO DO NASLOVA PRVAKOV

Martin Čendak in Jakob Markežič sta z zmago v Diviziji 1 na Soča Valley rallyju osvojila naslov državnih prvakov v najmanjši skupini. Njun uspeh sta dopolnila njuna kolega v ekipi ŠD Gas Kras Domen in Klara Slejko, ki sta z drugim mestom na dirki čisto blizu uspeha kariere, osvojitvi drugega mesta v prvenstvu.  Velik uspeh društva so potrdile vse posadke društva, saj so uspešno pripeljale do cilja rallyja.

Čendak in Markežič (Opel Adam cup) sta prišla v Kobarid kot vodilna posadka najmanjše Divizije 1 in sta za potrditev prvega naslova potrebovala le 7 točk. A se nista odločila za taktiziranje, pač pa sta napadla že od prve hitrostne preizkušnje, ki je potekala po ulicah Bovca, dalje. Vpisala sta 6 najboljših rezultatov in le enkrat sta bila za 0,9 sekunde hitrejša njuna klubska kolega Domen in Klara Slejko (prav tako Opel Adam cup). S suvereno vožnjo sta dokazala, da jima letos v tej kategoriji ni para in sta zasluženo državna prvaka! Njuna prednost v cilju je bila 46 sekund, točk pa sta zbrala dovolj, da jima na zadnjem rallyju v državnem prvenstvu, ki bo novembra v Idriji, sploh ni potrebno nastopiti. A bosta gotovo tam. Velik uspeh ŠD Gas Kras sta z drugim mestom dopolnila mlada brat in sestra Domen in Klara Slejko, ki sta na dirko prišla kot druga v skupni uvrstitvi in z odličnimi vožnjami to drugo mesto obdržala. Nekaj, kar je Domen sicer pred začetkom sezone omenjal kot skorajda znanstveno fantastiko, saj sta želela leto izkoristiti za nabiranje izkušenj z novim dirkalnikom. A se je obrnilo drugače, od INA Rallyja na Hrvaškem dalje sta ves čas v vrhu in na zadnji rally sezone bosta odšla z lepo prednostjo pred tekmeci.

Do cilja pa so uspešno pripeljale tudi ostale tri posadke kraškega dirkaškega kolektiva, ki so se udeležile tekmovanja. Janko Čebron in Andrej Kavčič (Mitsubishi Lancer Evo9) sta osvojila 19. mesto v skupni uvrstitvi, vrsta drobnih težav pa jima je preprečila hitrejšo vožnjo. Tomaž Šuligoj in Miloš Hvala (Fiat Punto HGT) sta rally zaključila na 41.mestu. V diviziji 3 sta osvojila nepričakovano 4. mesto, kajti njun  avtomobil ni konkurenčen. Toda pripeljala sta se do cilja, kar nekaterim, sicer hitrejšim, tekmecem ni uspelo. Prvič pa sta se rallyja udeležila tudi nova člana kraškega športnega društva Ambrož Kavs in Chris Kobal. Sicer domačina sta tekmovala s Peugeotom 208 rally 4 in v diviziji 2 na koncu osvojila zelo dobro 8. mesto, skupno na dirki pa sta bila kot petnajsta najvišje uvrščena posadka ŠD Gas Kras. Zadnji rally DP Slovenije v letošnji sezoni je na vrsti v drugi polovici novembra v Idriji.

VK

Oglejte si tudi