Občine: Brežice, Kostanjevica na Krki, Krško, Radeče, Sevnica Občine: Benedikt, Cerkvenjak, Cirkulane, Destrnik, Dornava, Duplek, Gorišnica, Hajdina, Hoče-Slivnica, Juršinci, Kidričevo, Kungota, Lenart, Lovrenc na Pohorju, Majšperk, Makole, Maribor, Markovci, Miklavž na Dravskem polju, Oplotnica, Ormož, Pesnica, Podlehnik, Poljčane, Ptuj, Rače-Fram, Ruše, Selnica ob Dravi, Slovenska Bistrica, Središče ob Dravi, Starše, Sveta Ana, Sveta Trojica v Slovenskih goricah, Sveti Andraž v Slovenskih goricah, Sveti Jurij v Slovenskih goricah, Sveti Tomaž, Šentilj, Trnovska vas, Videm, Zavrč, Žetale Občine: Borovnica, Brezovica, Dobrepolje, Dobrova-Polhov Gradec, Dol pri Ljubljani, Domžale, Grosuplje, Horjul, Ig, Ivančna Gorica, Kamnik, Komenda, Litija, Ljubljana, Log - Dragomer, Logatec, Lukovica, Medvode, Mengeš, Moravče, Škofljica, Šmartno pri Litiji, Trzin, Velike Lašče, Vodice, Vrhnika Občine: Bloke, Cerknica, Ilirska Bistrica, Loška dolina, Pivka, Postojna Občine: Ajdovščina, Bovec, Brda, Cerkno, Idrija, Kanal ob Soči, Kobarid, Miren-Kostanjevica, Nova Gorica, Renče-Vogrsko, Šempeter-Vrtojba, Tolmin, Vipava Občine: Apače, Beltinci, Cankova, Črenšovci, Dobrovnik, Gornja Radgona, Gornji Petrovci, Grad, Hodoš, Kobilje, Križevci, Kuzma, Lendava, Ljutomer, Moravske Toplice, Murska Sobota, Odranci, Puconci, Radenci, Razkrižje, Rogašovci, Sveti Jurij ob Ščavnici, Šalovci, Tišina, Turnišče, Velika Polana, Veržej Občine: Črnomelj, Dolenjske Toplice, Kočevje, Kostel, Loški Potok, Metlika, Mirna, Mirna Peč, Mokronog-Trebelno, Novo mesto, Osilnica, Ribnica, Semič, Sodražica, Straža, Šentjernej, Šentrupert, Škocjan, Šmarješke Toplice, Trebnje, Žužemberk Občine: Ankaran, Divača, Hrpelje-Kozina, Izola, Komen, Koper, Piran, Sežana Občine: Hrastnik, Trbovlje, Zagorje ob Savi Občine: Bistrica ob Sotli, Braslovče, Celje, Dobje, Dobrna, Gornji Grad, Kozje, Laško, Ljubno, Luče, Mozirje, Nazarje, Podčetrtek, Polzela, Prebold, Rečica ob Savinji, Rogaška Slatina, Rogatec, Slovenske Konjice, Solčava, Šentjur, Šmarje pri Jelšah, Šmartno ob Paki, Šoštanj, Štore, Tabor, Velenje, Vitanje, Vojnik, Vransko, Zreče, Žalec Občine: Črna na Koroškem, Dravograd, Mežica, Mislinja, Muta, Podvelka, Prevalje, Radlje ob Dravi, Ravne na Koroškem, Ribnica na Pohorju, Slovenj Gradec, Vuzenica Občine: Bled, Bohinj, Cerklje na Gorenjskem, Gorenja vas-Poljane, Gorje, Jesenice, Jezersko, Kranj, Kranjska Gora, Naklo, Preddvor, Radovljica, Šenčur, Škofja Loka, Tržič, Železniki, Žiri, Žirovnica Miren-Kostanjevica
JUTRI
25°C
14°C
SOB.
25°C
13°C
Oceni objavo

ČEBRON IN VUK ODLIČNA V TOLMINU

Minuli konec tedna se je s prvo dirko v Tolminu pričelo letošnje državno prvenstvo Slovenije v gorsko hitrostnem avtomobilizmu. Barve ŠD Gas Kras sta na 4900 m dolgi progi Volče – Solarji zastopala Janko Čebron in Jani Vuk. Oba sta dirkala odlično in domov prinesla vsak svoj izjemen rezultat. Čebron je bil drugi skupno, Vuk pa je v Twingo pokalu zasedel četrto mesto.  

Letos so člani ŠD RR Tmin izpeljali drugo dirko. Po lanski krstni izvedbi v enem dnevu in brez gledalcev so letos program razširili na dva dni, dirko pa so si lahko ogledali tudi gledalci in ti so prišli v velikem številu. Imeli so tudi kaj videti, saj je bilo tekmovanje kljub nekoliko skromnemu številu nastopajočih pravi avtomobilski spektakel. V njem pa sta zelo aktivno sodelovala tudi oba člana ŠD Gas Kras. V soboto so organizatorji izpeljali dva treninga in Janko Čebron (mitsubishi lancer evo9) je takoj nakazal, da bo popravil lanski v tis, ko je izgubil zmago zaradi okvare. Na prvem treningu je še preizkušal pogoje, na drugem pa je že postavil najboljši čas med vsemi. Tudi v nedeljo zjutraj na tretjem treningu je zaostal le za prvakom Milanom Bubničem. Nato je prišla prva vožnja in dež, ki je oviral le tiste najboljše. Ti so namreč vozili po mokrem s pnevmatikami za suho cesto in izidi so bili neregularni. Zato je vodstvo tekmovanja oškodovanim omogočilo ponovitev prve vožnje in ti so nato stvari postavili na svoje mesto. Spet je bil najhitrejši Janko Čebron, a je prehitel Bubniča za le desetinko sekunde. Tudi tretji Matic Kogej ni zaostajal veliko, le slabe pol sekunde! To je obetalo izjemen boj za zmago na dirki. V drugo so se vsi trije silovito zapodili po progi že od štarta. Najbolje se je izšlo državnemu prvaku in Milan Bubnič je na koncu slavi z minimalno prednostjo. Na drugem mestu je Janko Čebron zaostajal le 0,436 sekunde! Tretji Kogej je bil zadaj 3,3 sekunde, vsi ostali pa veliko še več. Tako je odlični voznik iz Batuj izjemno začel sezono gorskega dirkanja in že napovedal, da je tokrat vozil s svojim za rally pripravljenim avtomobilom. Že za naslednjo dirko v dalmatinskem Skradinu pa naj bi bil nared njegov posebej za GHD delani Mitsubishi z motorjem s skoraj 600 KM. S tem naj bi bil še kako konkurenčen tudi Bubniču.

Izkazal pa se je tudi drugi član kraškega dirkaškega kolektiva na tekmovanju. Jani Vuk je nastopil v konkurenci Twingo pokala, ki ga organizira Lema racing v partnerstvu s podjetjem Pleško cars. Med 18 nastopajočimi je bil Jani hiter že na treningih, ko je zabeležil  5, 7 in 8 rezultat. Še bolje mu je šlo nato na sami dirki v nedeljo popoldan. V prvi vožnji je dosegel tretji najboljši izid, a je bil najbližji tekmec zelo blizu. Njegov zaostanek je znašal le 0,27 sekunde! V drugo je dal Mladi voznik vse od sebe, a bil nekoliko počasnejši, kot v prvo. Tako je za stopničkami zaostal le sekundo in pol. Vseeno pa je tudi 4. mesto v zahtevni konkurenci odličen obet za nadaljevanje sezone.

VK 

Oglejte si tudi