Oceni objavo

Adventni izlet v Arboretum Volčji potok in Ljubljano

Za cilj našega zadnjega letošnjega izleta smo si v DU Miren zadali ogled okrašenega Arboretuma Volčji potok in nočni izlet po Ljubljanici.

Vesela druščina se nas je odpravila na popoldansko večerni izlet v torek, 12. decembra. Ob planirani uri smo prispeli v Arboretum, ki je v teh dneh lepo praznično okrašen. Za ogled okrašenega parka smo si vzeli kar nekaj časa. Izvirna je bila postavitev lesenih jaslic ob slapu v parku.  Po ogledu parka smo se ob našem avtobusu okrepčali in se odpravili proti Ljubljani oz. do pristanišča ob Ljubljanici, kjer nas je pričakal sam ladijski "prvi oficir krova".

Ladjica je bila ravno prav velika za vse naše udeležence. Najprej smo se odpeljali proti barju, kasneje pa skozi okrašeno Ljubljano pod tromostovjem . Ob prijetni glasbi in klepetu ter smehu, je vožnja kar hitro minila. Žal je zaćelo kasneje rositi, tajo, da smo se še na hitro sprehodili mimo Prešernovega trga do magistrata in po Kongresnem trgu, kjer smo se ukrcali na naš avtobus.

Kljub nekoliko slabemu vremenu je bil izlet prijeten, udeleženci pa so na njem uživali. Domov smo se vrnili v poznih nočnih urah.

Na koncu bi v svojem imenu in v imenu našega društva voščil bralcem portala "Moja občina" vesel Božič ter srečno, zdravo in uspehov polno novo leto 2024.


Oglejte si tudi