Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
2°C
JUTRI
12°C
4°C
Oceni objavo

Uspehi hip hopark Društva AIA v plesni sezoni 2020–21

Čeprav v letošnji plesni sezoni tekmovanja v živo niso bila dovoljena, nas je to le spodbudilo iskat načine, kako bi lahko plesalcem ponudili nekaj novega. Zaradi koronskih ukrepov so se prilagodili tudi organizatoriji po vsem svetu in začeli ponujati »online tekmovanja« (tekmovanja preko spleta), ki so potekala preko različnih spletnih aplikacij.

V letošnjem letu smo se udeležili treh tekmovanj: Global dance open, ki je potekalo v Londonu, Island dance Competition na Krku in Internation dance open v Zagrebu. Najboljši rezultati letošnje sezone je uvrstitev treh plesalk v finale svetovnega mednarodnega prvenstva Global dance open in izbor mladinske plesne skupine v Gala večer, med deset najboljših skupin celotnega tekmovanja, International dance open Zagreb.

Prvo tekmovanje, Island dance open, je potekalo 13. decembra 2020. Pri tem tekmovanju so plesalke zaplesale v živo preko aplikacije Zoom in kar vse »prišle na stopničke«:

Loti Majhenič Limoni (hip hop solo junior): 1. mesto

Gina Zakrajšek (hip hop solo junior): 2. mesto

Eva Bauer (hip hop solo senior): 1. mesto

Gina Zakrajšek in Lana Škufca (hip hop duo junior): 1. mesto


Plesalke Eva Bauer, Loti Majhenič Limoni in Gina Zakrajšek so se 28. maja znova pomerile na tekmi Global dance open, na katero so se kvalificirale na novembrskih kvalifikacijah. V finalu se je pomerilo 35 držav iz vsega sveta, med drugim so nastopali plesalci iz Brazilije, Belgije, Gibraltarja, Kanade, Portugalske ... Med močno konkurenco so solistke dosegle naslednje rezultate:

Eva Bauer (hip hop solo senior): 2. mesto

Gina Zakrajšek (hip hop solo intermediate): 12. mesto

Loti Majhenič Limoni (hip hop solo intermediate): 13. mesto


S sproščanjem ukrepov pa smo se spomladi lahko vrnili v dvorano in znova začeli vaditi tudi s skupinami. Tako smo se v maju prijavile na tekmovanje International dance open Zagreb, ki je potekalo 10. maja. Punce so se kljub oviram in delnemu treniranju preko Zooma odrezale  vrhunsko.


Skupina članic BBX v kategoriji groups youth: 1. mesto

Skupina mladink Yes team v kategoriji groups junior: 2. mesto


Prav tako so bile mladinke Yes team s točko »Unknown« (Neznano) izbrane za Gala prireditev, saj so sodnike navdušile s kreativno koreografijo in »smooth« (mehkim/fluidnim) stilom. To pomeni, da so bile izbrane med deset najboljših skupin med vsemi plesnimi in starostnimi disciplinami na mednarodnem tekmovanju ter med vsemi 61 skupinami dosegle vrhunsko šesto mesto. Gre za najboljši klubski skupinski rezultat društva AIA.


Na naše plesalke smo izredno ponosni, saj so spet pokazale, kaj vse se da z močno voljo in strastjo do plesa! Veselimo se novih podvigov, ki nas čakajo v prihodnji sezoni.


Besedilo in foto: Sanja Tomšič

Oglejte si tudi