Oceni objavo

Snežinki za Anžeta in Taja, Nik in Timo do kolajn

Anže Lanišek iz Smučarsko-skakalnega kluba Mengeš je s svojimi predstavami navduševal tudi v prejšnjem mesecu, piko na i pa je postavil s kolajno na svetovnem prvenstvu v nordijskem smučanju v Planici. Na preizkušnji mešanih ekip je namreč prispeval zelo viden delež k bronastemu odličju Slovenije.

Na tamkajšnji posamični tekmi na srednji napravi, ki je minila v znamenju zelo spremenljivega vetra, zaradi česar je bilo treba imeti tudi srečo, je bil »Žaba« kot deveti najvišje uvrščeni slovenski skakalec. Na zmagovalni oder se je Lanišek februarja zavihtel tudi v svetovnem pokalu, potem ko je na prvi tekmi v Willingenu zablestel z imenitnim drugim mestom. Na drugi preizkušnji je 26-letni Domžalčan izvlekel 18. mesto, na tem položaju pa je končal tudi preizkušnjo v Lake Placidu.

»Snežinko«, kakor pravimo kolajni na svetovnem prvenstvu pod okriljem Mednarodne smučarske zveze (FIS), si je priskakal tudi Anžetov klubski kolega Taj Ekart, ki je prispeval svoj delež k moštvenemu bronastemu odličju Slovenije na mladinskem SP v Whistlerju. Na tamkajšnji posamični tekmi je bil 18-letni Komendčan kot deseti najboljši slovenski skakalec.

Za nameček je Ekart pridno zbiral tudi točke v alpskem pokalu: v Kranju, kjer je nastopil tudi 15-letni Nik Bergant Smerajc ter pristal na 55. in 51. mestu, je bil Taj peti in četrti, v Beljaku pa je obe tekmi končal na 20. mestu.

Na Prešernov dan sta skakalno poezijo spisala Nik Bergant Smerajc in Timo Šimnovec, ki sta se na državnem prvenstvu za mlajše mladince (do 16 let) na 100-metrski skakalnici v Planici ovenčala z zlato oziroma bronasto kolajno. Skupaj s 13-letnim Erikom Tomažičem in 15-letnim Alenom Pestotnikom, ki sta med posamezniki zasedla 10. oziroma 14. mesto, pa sta se veselila tudi novega prepričljivega ekipnega naslova državnih prvakov. Na tej preizkušnji je imela omenjena četverica iz SSK Mengeš kar 90,5 točke naskoka pred drugouvrščeno Ilirijo!

Nik je nato zmagal tudi na tekmi za slovenski pokal v Kranju, na kateri je bil Timo peti, Erik deveti, Alen 18. in Jaka Perne tik za njim. Z drugim mestom se je med mlajšimi mladinkami (do 16 let) izkazala Živa Andrić.

V Šmartnem na Pohorju je bilo državno prvenstvo za kadete (do 12 let), med katerimi je bil Maks Thaler Oben osmi, Tit Farič 21., med dečki do 11 let pa je Luka Rozman pristal na 10. mestu. Na tekmovanju Gorenjske regije v Žireh je Maks osvojil tretje mesto, Tit je bil sedmi, Luka pa je v svoji kategoriji zasedel četrto mesto. 

Besedilo in foto: Š. M.

Oglejte si tudi