Oceni objavo

Ob Lanišku uspešno v zimo skočili tudi njegovi mlajši klubski kolegi iz SSK Mengeš

Anže Lanišek, 25-letni član SSK Mengeš, je še naprej najboljši slovenski smučarski skakalec v svetovnem pokalu. Tudi zadnji mesec v koledarskem letu 2021 je pridno osvajal točke na najvišji ravni in se v skupni razvrstitvi utrdil med elitno sedmerico.

V Visli je v začetku decembra na ekipni preizkušnji prispeval svoj delež k tretjemu mestu Slovenije, na posamični tekmi pa je bil trinajsti. V Klingenthalu si je nato v zahtevnih razmerah priskakal 20. in 23. mesto, v Engelbergu, tradicionalni generalki pred novoletno turnejo, pa se je z osmim in sedmim mestom obakrat znova prebil med najboljšo deseterico.

Znamenito tekmovanje štirih skakalnic je »Žaba«, kakor pravzaprav vsi kličejo Anžeta, v Oberstdorfu odprl s 23. mestom. Tik pred odhodom v Nemčijo je na državnem prvenstvu v Planici poletel do četrtega mesta, na ekipni preizkušnji pa je Lanišek skupaj s klubskimi kolegi Benjaminom Bedračem, Nikom Bergantom Smerajcem in Tajem Ekartom ponesel SSK Mengeš do šestega mesta.

Med posamezniki je Bedrač med člani pristal na 28., Ekart pa na 36. mestu, slednji pa se je prejšnji mesec dokazoval tudi v mednarodni konkurenci ter na prireditvi za alpski pokal v Seefeldu iztržil 33. in 28. mesto. Taj je za nameček v začetku decembra na tekmi za slovenski pokal (do 20 let) v Planici skočil do petega mesta, Benjamin pa je na tem položaju končal v konkurenci do 16 let.

Na tekmovanju za slovenski pokal v Žireh pa so svojo nadarjenost potrdili Živa Andrić, Nik Bergant Smerajc in Timo Šimnovec. Medtem ko je Andrićeva med kadetinjami (do 14 let) osvojila drugo mesto, pa je bil med leto starejšimi kadeti Bergant Smerajc tretji, Šimnovec pa je pristal na petem mestu.

Ob tej priložnosti bi se radi v klubu najlepše zahvalili dosedanjim zvestim pokroviteljem ter seveda vsem Mengšanom in okoličanom, ki ste podprli »projekt« koledarja za letošnje leto. Tudi z vašo pomočjo bodo lahko varovanci Aleša Selaka in njegovega pomočnika Luke Brnota še naprej marljivo vadili in dosegali podobne uspehe kot doslej.

Besedilo in foto: Š. M.

 

 

 


Oglejte si tudi