Oceni objavo

Lep začetek nove sezone Anžeta Laniška

V Ruki pri Kuusamu se je konec novembra dvignil zastor nad že 45. sezono svetovnega pokala v smučarskih skokih. Dobro je tudi v novo tekmovalno zimo odrinil Anže Lanišek, šampion iz SSK Mengeš, ki si je na obeh preizkušnjah na največji finski napravi izbojeval točke med najboljšimi skakalci na svetu.

»Žaba«, kakor pravzaprav vsi kličejo 27-letnega domžalskega asa, je sezono odprl z enajstim mestom v kvalifikacijah. Na prvi tekmi na skakalnici Rukatunturi je bil nato petnajsti, na drugi pa je zasedel dvanajsto mesto, pri čemer se mu je za vsega 0,3 točke skozi prste izmuznila uvrstitev med elitno deseterico.

»Uspel mi je lep začetek sezone, čeprav moji skoki v Ruki niso bili idealni,« je razkril Lanišek, ki bo vsekakor znova med glavnimi slovenskimi aduti tudi na prvem vrhuncu sezone – bližnji novoletni turneji štirih skakalnic, ki se bo že po tradiciji 28. decembra začela v Oberstdorfu.

Anže sicer vztraja na svoji začrtani poti, na kateri noče prehitevati dogodkov. Ne spreminja svoje miselnosti, ki mu je prinesla že toliko uspehov. Še naprej gre korak za korakom, iz skoka v skok in iz tekme v tekmo, pri čemer si prizadeva na sleherni preizkušnji dati vse od sebe.

Takšnega razmišljanja se je nalezel tudi v mengeškem klubu, ki se počasi spet postavlja na noge po katastrofalnih avgustovskih poplavah. Ker nam je Pšata odnesla in prepolovila zabojnik s fitnesom, mladi skakalni upi še vedno krepijo telesno pripravljenost na prostem – nemalokrat tudi v dežju in mrazu. V pripravah za novo tekmovalno zimo so opravili tudi precej skokov, tako da bolj ali manj dobro pripravljeni pričakujejo prve preizkušnje na snegu. 

Ker se bližajo prazniki, bi radi izkoristili še priložnost, da vsem bralkam in bralcem Mengšana prisrčno voščimo vesel božič in srečno novo leto 2024 ter se zahvalimo vsem, ki tako ali drugače stojite ob strani našemu klubu!


Besedilo: Š. M.

Foto: https://www.foto.skijumping.pl

Oglejte si tudi