Logo MojaObčina.si

Mengeš

DANES
17°C
-2°C
JUTRI
15°C
-3°C
Deli
3259

Kadeti drugi, kadetinje tretje na ekipnem državnem prvenstvu v namiznem tenisu

V soboto in nedeljo, 24. in 25. februarja, je bil finalni turnir ekipnega državnega prvenstva v namiznem tenisu. Nastopilo je osem ekip kadetov in kadetinj, ki so bili razvrščeni v dve polfinalni skupini. Najboljši dve ekipi sta se uvrstili v skupino za razvrstitev od 1. do 4. mesta.

Ekipa Mengšanov, za katero so igrali Dejan Jokič, Aljaž Goltnik, Davi Grad in Luka Jokič, so v predtekmovanju premagali vse nasprotnike in osvojil prvo mesto, premagali so ekipe NTK Logatec, NTK Muta in PPK Rakek s 5 : 1. V finalnem delu so premagali NTK Kemo s 5 : 2, v dvoboju za prvo mesto so izgubili z NTK Interdiskontom s 5 : 0. Osvojitev drugega mesta predstavlja lep uspeh za mlade Mengšane.

Mengšanke, za katere so igrale Gaja Kobetič, Eva Šobar, sestri Brina in Živa Markič, so v predtekmovanju premagale NTK Soboto s 5 : 4, NTK Letriko s 5 : 4 in NTK Arrigoni s 5 : 1 ter osvojile prvo mesto. V tekmovanju za uvrstitev od 1. do 4. mesta so premagale NTK Vesno s 5 : 2 in izgubile z NTK Interdiskont z 2 : 5. Kar tri ekipe so imele enako število osvojenih zmag. O končni razvrstitvi je štelo razmerje v nizih, Mengšanke so osvojile tretje mesto.

Čestitke za lep uspeh. Tekmovalce sta vodila trenerja David Orešnik in Natalija Lužar.

 

Besedilo: Mlaj

Foto: David Orešnik

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!