Logo MojaObčina.si

Mengeš

DANES
17°C
-2°C
JUTRI
15°C
-3°C
Deli
5429

Luka Trtnik med 8. najboljših v Laškem

Med 8. in 13. majem je v Laškem potekal 15. turnir v namiznem tenisu za invalide Slovenia Open Thermana Laško, kjer je sodelovalo 367 športnic in športnikov iz 44 držav. Zelo močna mednarodna konkurenca je bila pokazatelj forme pred prihajajočim svetovnim prvenstvom za invalide v namiznem tenisu, ki bo oktobra potekalo v Sloveniji.

V Laškem se je zelo izkazal tudi naš član Luka Trtnik, ki je v kategoriji posamezno zasedel končno 5. mesto in prav tako v ekipi z Egipčanom prišel med najboljših osem. Oboje je dosegel v kategorizaciji 7. Med posamezniki je v skupini s tremi zmagami (dvakrat je zmagal tesno 3 : 2) zasedel prvo mesto in se uvrstil v osmino finala. V osmini finala je prepričljivo premagal Japonca Masachiko Inouja (3 : 0), v četrtfinalu pa je bil premočan Egipčan Ahmed Sayed Mohamed (0 : 3), kasneje njegov ekipni soigralec. Luka je tudi v ekipnem delu premagal kar nekaj bolje rangiranih igralcev iz vsega sveta.

Mladi namiznotenisač je po koncu tekmovanja takole strnil svoje občutke:

"Domov sem prišel zadovoljen s svojo uvrstitvijo, uvrstil sem se med osem najboljših posamično in med osem sva prišla tudi ekipno z Egipčanom Ahmedom Sayedom Mohamedom. Zelo mi laskajo in me tudi vzpodbujajo izjave Damijana Lazarja, predsednika ZŠIS-POK, ko je med drugim dejal, da sem pravi biser v svetovni konkurenci. Vesel sem tudi za vzpodbudne besede Gorazda Vecka, tehničnega direktorja turnirja, ki je opazil moj napredek. Zdaj mi je uspelo, sledijo novi turnirji, kjer se bo treba dokazati ..."

Luka se je s tem rezultatom uspel kvalificirati na omenjeno svetovno prvenstvo. Skupaj s klubskim trenerjem Davidom Orešnikom se bosta nanj začela intenzivno pripravljati že med poletnimi počitnicami. Srečno Luka!

Besedilo: David Orešnik
Foto: arhiv NTZS

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!