Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
14°C
2°C
Oceni objavo

Polžki skrbimo za okolje

V skupini Polžki smo mesec april namenili spoznavanju in raziskovanju narave oziroma okolja, v katerem živimo, in skrbi zanj.
Zgodnje ozaveščanje otrok o skrbi za okolje je izrednega pomena za zdravo prihodnost. Skozi različne dejavnosti smo se te problematike dotaknili tudi v skupini Polžki. Otroci so spoznali, da je Zemlja že zelo stara gospa, za katero moramo vsi skrbeti tako, da bodo ljudje, živali in rastline na njej še dolgo zdravo živeli. Naučili so se odgovornega ravnanja z odpadki, vodo in energijo. Preko opazovanj, igre in prebranih zgodbic so spoznali vrste odpadkov, razvrščanje le-teh v ustrezne zabojnike in opazovali odvoz odpadkov v vrtcu. Obiskali smo ekološke otoke v bližini vrtca in se pogovarjali z gospodom, ki skrbi za čistočo našega kraja. S pesmijo in skupnim likovnim izdelkom smo 22. aprila praznovali Svetovni dan Zemlje.

Različni očiščeni odpadni materiali so postali tudi didaktični pripomočki, s katerimi se otroci radi igrajo ter razvijajo svojo domišljijo in ustvarjalnost.

S takšnimi in podobnimi dejavnostmi otroci gradijo odgovornejši odnos do okolja in postajajo vse boljši prijatelji narave.


Besedilo: Petra Železnikar

Foto: Urban Štiftar






Oglejte si tudi