Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
7°C
Oceni objavo

Pust v Vrtcu Mengeš

Mesec marec se je v vrtcu Mengeš začel prav s pustnim torkom. Že dan prej so otroci iz skupine  Navihančki hiteli pripovedovati kakšne maškare bodo naslednji dan. Na pustni torek so naš vrtec tako preplavili sami pravljični junaki, od raznih princesk, kraljic, morskih deklic, pa do batmanov, policajev, gasilcev in še mnogo drugih. Lepo je, ko se otroci lahko za en dan prelevijo v nekaj kar želijo, morda se jim tako lahko izpolnijo njihove skrite želje, sanje, ali pa so za en dan lahko najmočnejši in najpogumnejši na svetu. Na pustni torek otroke tudi igra s sovrstniki ni prav nič zanimala, saj so ves čas samo ogledovali drug drugega in se maski primerno, tudi obnašali. Princeske so tako vihale nosove, šumele s svojimi oblekami, čarale s svojimi čarobnimi palicami, spet policaji so bili strašno pogumni, ninje so se najbolje borile in pošasti so bile najbolj strašne. 

Vsi otroci, oziroma maškarce smo se dopoldan zbrali na ploščadi vrtca, kjer so nas obiskali kurenti, ki so s svojim nastopom glasnih zvoncev in raznobarvnih trakov, pričarali čarobno vzdušje. Nato smo se skupini Navihančki in Čebelice našemljeni odpravili do Občine Mengeš, kjer nas je prijazno sprejel g. župan, Franc Jerič. Predstavili smo mu naše maske, zapeli pesmico, na koncu pa je otroke pogostil z bonboni.

Dan v vrtcu se je zaključil s slastnim krofom, ki pa na pustni torek seveda ne sme manjkati. Upamo, da smo zimo uspešno pregnali, saj že nestrpno čakamo pomlad ter dolge in sončne dni.

 

Foto in besedilo: Mojca Zupančič

Oglejte si tudi