Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
1°C
SOB.
19°C
6°C
Oceni objavo

Prvomajski nastopi Mengeške godbe

Za prvomajske praznike je Mengeška godba vsako leto tradicionalno zelo aktivna. Na predvečer praznika dela, torej 30. aprila, godba zaigra ob kresu na Mengeški koči, naslednje jutro pa že navsezgodaj budi občane.
Tudi letošnje leto ni bilo nič drugače. Godbeniki smo se na poti na Mengeško kočo ustavili v Lokalu na Gobavici, pri Fartku, kjer smo zaigrali nekaj koračnic. Nekaj po osmi uri zvečer, ko se je počasi že začelo temniti, pa smo zaigrali ob prižigu prvomajskega kresa. Druženje v prešernem vzdušju smo nadaljevali na vrhu, kjer smo se tudi okrepčali. Med pavzo Ansambla Jureta Zajca pa smo v krogu zaigrali še nekaj poskočnih skladb. 
Naslendnjega dne, 1. maja, smo ob 6. uri zjutraj pričeli z budnico. Kislo vreme ni pokvarilo vzdušja v godbenih vrstah, tako da je naša pot potekala tradicionalno in smo obiskali ter prebudili vse naše podpornike, ki so nas lepo pogostili. 
Bliža pa se tudi naš letni koncert v pop-rock ritmih, ki bo ob občinskem prazniku, 28. maja 2016 ob 19. uri, v KD Mengeš. Ponovili ga bomo v petek, 3. junija zvečer, v mengeškem kamnolomu pri tabornikih. Po godbenem koncertu bo sledilo še eno glasbeno presenečenje, nastop popularne skupine, s katero smo godbeniki že sodelovali in imamo namen tudi v prihodnje.


Besedilo: Maja Keržič
Foto: Matija Škrlep in Ana Per

Oglejte si tudi