Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
2°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

Oktoberfesti z Mengeško godbo

Oktobra je čas za Oktoberfest, čeprav tisti pravi na Bavarskem v resnici poteka že septembra in le nekaj dni tudi v mesecu oktobru.
Svetovno znani Oktoberfest pa ne poteka le v Nemčiji, temveč so njegove različice priljubljene tudi drugod. V Sloveniji to priljubljeno jesensko prireditev že peto leto zapored za svoje zveste stranke tri petke v oktobru organizira Porsche Inter Auto. Vse od leta 2015 pa na prazniku piva z bavarskimi prestami in pivskimi klobasicami v lepo okrašenih šotorih sodeluje tudi Mengeška godba. Godbeniki in godbenice vsako leto poskrbimo za lep sprejem obiskovalcev, sodelujemo pri otvoritvi v šotoru in nato s korakanjem po šotoru in našimi koračnicami razvedrimo obiskovalce še enkrat.  Letos smo tradicionalno nastopili na vseh treh prireditvah, in sicer v Ljubljani, Kopru in Mariboru, kjer smo zaigrali pred skupaj več kot šest tisoč obiskovalci.

Oktobrske nastope smo tradicionalno zaključili 31. oktobra s sodelovanjem na komemoracijah v Loki in na Zalokah v Mengšu. Novembra bomo zaigrali na dobrodelni prireditvi za šolski sklad Sonce za vse, ki jo organizira OŠ Mengeš. Lepo vabljeni, da se nam pridružite v petek, 15. novembra, ob 19. uri v KD Mengeš. Z godbo bodo zapeli šolski pevski zbor OŠ Mengeš, pevka Neisha, klapa Lumin in še kdo. Vljudno vabljeni!

Godbeniki in godbenice pa se že pripravljamo tudi na koncerta ob zaključku leta, ki bosta tradicionalno v četrtek, 26. decembra 2019, v KD Mengeš.

 

Besedilo: Maja Keržič

Foto: Špela Loparič

Oglejte si tudi