Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
2°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

Oddih bistvenega pomena

Vsak letni čas ima svoj posebni čar. Poletje je na vrhuncu in večinoma se vsi vračamo iz tujine nazaj v naš stalni hitri način življenja. Ko se vrnemo domov, spoznamo kako lepa je naša prelepa dežela in kako lepo se imamo v Mengšu. Ob tem ugotovimo kaj sploh imamo.

Pomembno je, da v življenju počnemo kar nas veseli. Zame je mešanje koktajlov kot pravljica v življenju, ki si jo piše vsak posameznik, vsaka zgodba je namreč drugačna in enkratna. Bistveno je, da ustvarjamo kar nas veseli, v čemer najbolj uživamo in se imamo ob tem tudi lepo. Vsako delo, ki ga opravljamo, zahteva svoj trud, čas, energijo, voljo in znanje, ampak je vredno vsega tega. Seveda pa naš sedanji tempo življenja od nas zahteva preveč časa in enostavno imamo premalo prostega časa, ki ga lahko namenimo družini in svojim najdražjim.

Tudi jaz veliko potujem po svetu, povsod je lepo, ampak ko se vrnem domov, vsakič znova spoznam kako lepo imamo, kot pravijo "doma je najlepše". To tudi drži!

Poletje je čas, da si vzamemo vsaj nekaj časa zase in za svoje bližnje, tako da svoj vsakdanjih in hiter tempo življenja, ki ga imamo, damo vsaj malo na stran, se odpočijemo in si naberemo nove moči za naprej.

Občankam in občanom želim, da na oddihu kjerkoli že, naj bo to na morju ali v gorah, izklopijo svoje mobilne naprave, da res odklopijo in se enostavno bolj posvetijo svojim bližnjim. Pomembno je, da se pogovarjamo, da izkoristimo vsak trenutek skupaj, saj gre čas enostavno prehitro mimo nas in le-tega ni možno dobiti nazaj.

 

Besedilo: Tomaž Fartek

Oglejte si tudi