Logo MojaObčina.si

Mengeš

JUTRI
23°C
5°C
PON.
22°C
5°C
Deli
1512

Rekonstrukcija in komunalno opremljanje ulic v občini Mengeš se nadaljuje

V zadnjih dneh meseca maja je bila končana rekonstrukcija 58 m dolgega odseka neasfaltiranega dela Sadnikarjeve ulice. Zamenjan je bil neustrezen spodnji ustroj cestišča, položen filc, zamenjani robniki, položene kocke in urejeno odvodnjavanje z dodatno ponikalnico na koncu Sadnikarjeve ulice. Z rekonstrukcijskimi deli se je izboljšala kvaliteta bivanja prebivalcev, saj ne bo več prahu in udarnih jam.

Rekonstrukcija dela Japljeve ulice, med hišami Kamniške ceste 5 do Japljeve ulice

Sredi maja začeta rekonstrukcijska dela odseka Japljeve ulice na 50 m dolgem odseku Japljeve ulice je končano. Zamenjan je bil neustrezen spodnji ustroj cestišča, položen filc in nov asfalt ter urejeno odvodnjavanje meteorne vode. S posegom se je izboljšala kvaliteta bivanja prebivalcev, odstranjena pa je tudi živa meja, ki je že dlje časa ovirala voznike. Dela so bila končana v zadnjih dneh meseca maja.

Preplastitev Grobeljske ulice v času šolskih počitnic
Preplastitev Grobeljske ceste v smeri Domžal, od križišča z Detelovo do Gasilnega doma, se bo pričela v času šolskih počitnic. V sklopu rekonstrukcije bo v celoti zamenjan zgornji in spodnji ustroj, rekonstrukcija pločnika, urejeno odvodnjavanje in na desni strani ponovno zgrajen 30 m dolg odsek pločnika od Vodnikove do Domžal. Promet bo na tem delu ceste potekal s polovično zaporo, ki bo urejena s semaforjem.

Pričetek rekonstrukcije vozišča na mostu čez Pšato na Kolodvorski ulici

V mesecu maju smo izbrali najugodnejšega ponudnika za rekonstrukcijska dela voziščne konstrukcije mostu na Kolodvorski ulici. Izbrani izvajalec bo izvedel ureditev asfaltne prevleke in hidroizolacije mostu čez Pšato na 38 m odseku Kolodvorske ceste.  O nadaljevanju del bomo še obveščali.

Komunalno opremljanje Ropretove ulice

O pričetku komunalnega opremljanja Ropretove ulice vas bomo obveščali prek javnih medijev in spletne strani občine. Z izvedbo bomo začeli takoj, ko bo končan postopek izbire izvajalca, ki se je zaradi pritožbe neizbranega izvajalca, še ni zaključil.

Pričetek rekonstrukcije vozišča na mostu čez Pšato na Kolodvorski ulici
V mesecu maju smo izbrali najugodnejšega ponudnika za rekonstrukcijska dela voziščne konstrukcije mostu na Kolodvorski ulici. Izbrani izvajalec bo izvedel ureditev asfaltne prevleke in hidroizolacije mostu čez Pšato na 38 m odseku Kolodvorske ceste.  O začetku del vas bomo pravočasno obvestili na spletni strani občine. Opozarjamo pa vas, da bo, zaradi ozkega cestišča skozi most na Kolodvorski, v času sanacije, okvirno 2 tedna, cesta popolnoma zaprta.

Besedilo in foto: Tina Drolc

 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi