Logo MojaObčina.si
JUTRI
12°C
4°C
NED.
14°C
3°C
Oceni objavo

Nastopi Mengeške godbe v maju

Po tradicionalnih prvomajskih nastopih smo mengeški godbeniki in godbenice v maju poleg rednih godbenih vaj in priprav na letni koncert s filmsko tematiko imeli tudi več nastopov, naš kapelnik Dimitrij Lederer pa je na rojstni dan pisatelja Janeza Trdine prejel posebno občinsko priznanje.
V nedeljo, 7. maja 2023, smo zaigrali v Trzinu, kjer so tradicionalno obeležili god sv. Florjana, zavetnika gasilcev. Gasilci iz Trzina so nas in okoliška gasilska društva zopet povabili v goste. Igrali smo v povorki in z glasbo obogatili sv. mašo, nato pa smo se v sprevodu s sekcijo narodnih noš in mladimi trzinskimi mažoretkami sprehodili še do prireditvenega prostora pred trzinski gasilski dom, kamor smo bili nato povabljeni na pogostitev in veselico ter tam zaigrali še nekaj poskočnih melodij.

Nedeljo, 28. maja 2023, smo pričeli že navsezgodaj zjutraj, in sicer z že tretjo budnico letos, tokrat kot rojstnodnevno presenečenje, ki so ga gospe Irmi za okrogel jubilej organizirali prijatelji in domači. Irma, še enkrat vse najboljše!

Že naslednji dan, v ponedeljek, 29. maja 2023, pa smo zaigrali pred Kulturnim domom Mengeš, v katerem se je odvijala proslava ob občinskem prazniku Občine Mengeš. Godbeniki trobentači so zaigrali še uvodne fanfare v dvorani. Prvi dobitnik priznanja  znaka Občine Mengeš, ki mu ga je podelil župan Bogo Ropotar, je bil naš kapelnik Dimitrij Lederer. Posebno priznanje je prejel za dolgoletno srčno in predano vodenje Mengeške godbe, njegovo energijo in profesionalno vodenje na nastopih. Kapelnik, iskrene čestitke z željo, da naj zveni godba pod tvojo taktirko še vrsto let!

Besedilo: Maja Keržič

Foto: M. K., A. O. 

Oglejte si tudi