Logo MojaObčina.si
JUTRI
23°C
11°C
TOR.
20°C
13°C
Oceni objavo

Mengeška godba na tekmovanju v Ormožu osvojila pokal Vinka Štrucla

Martinova sobota, 11. 11. 2017, je bila za Mengeško godbo še posebej uspešna. Na 22. Tekmovanju godb Slovenije v zabavnem programu za pokal Vinka Štrucla, ki je potekalo v Ormožu, smo v 3. kategoriji, v kateri smo bile godbe oz. pihalni orkestri z več kot 41 godbeniki, osvojili zlato plaketo ter pokal Vinka Štrucla!
Tekmovanja, ki je potekalo v organizaciji Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti, Zveze slovenskih godb, Občine Ormož in Glasbene šole Ormož, se je v treh kategorijah udeležilo 11 godb. Mengeška godba je bila z 42 sodelujočimi godbeniki ranigirana v tretjo, najštevilčnejšo in po besedah enega od članov strokovne komisije, Boštjana Dimnika, hkrati tudi najbolj zahtevno kategorijo.
Za ogrevanje smo dopoldne na Kerenčičevem trgu v središču Ormoža družno zaigrali še s petimi godbami, nato pa se je tekmovanje pričelo. Mengeška godba, pod vodstvom kapelnika Dimitrija Ledererja, se je nato v Športni dvorani Hardek predstavila s tremi skladbami, in sicer Štruclovo Po jezeru bliz' Triglava, kjer so bili solisti Matej Dornik – klarinet, Rok Novak – trobenta in Gregor Žun – pozavna, The doors in Concert, ki je bila del repertoarja na naših rock koncertih in za zaključek Pozdrav prijateljem v priredbi Vinka Štrucla, v kateri je imel svoj znameniti solo Janez Per. Strokovna komisija je naš nastop zelo pohvalila, še posebej vse soliste, tolkalce ter našo dobro energijo na odru.

Zvečer smo imeli na glavnem odru slavnostno podelitev, kjer nam je čestital tudi predsednik državnega zbora, Milan Brglez. Sledilo je proslavljanje in druženje z  godbeniki sodelujočih godb. 

S tekmovanja smo se vrnili polni lepih vtisov, z odličnim rezultatom in željo, da se še izboljšamo, predvsem pa s potrditvijo, da delamo v pravo smer, ki nas bo v maju v naslednjem koledarskem letu vodila na državno tekmovanje.

 

Besedilo: Maja Keržič
Foto: Matej Maček

Oglejte si tudi