Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
7°C
JUTRI
17°C
1°C
Oceni objavo

Intenzivne vaje v Rakičanu in tekmovanje

Mengeške godbenice in godbeniki smo bili med 13. in 15. aprilom na intenzivnih vajah v Dvorcu Rakičan. Tridnevno intenzivno igranje in druženje smo dopolnili še z dvema nastopoma. Tekmovalni program, s katerim se bomo predstavili 19. maja na Jesenicah, smo teden kasneje, v nedeljo, 22. aprila, zaigrali tudi našim zvestim poslušalcem v mengeškem župnijskem domu.
V petek, 13. aprila, smo se v popoldanskih urah odpeljali izpred godbenega doma. Po prihodu in nastanitvi v Dvorcu Rakičan smo imeli večerno vajo. Naslednji dan smo imeli že takoj po zgodnjem zajtrku nastop presenečenja, saj smo šli zaigrat in razveselit domačina, ki je imel rojstni dan. Poleg njega je praznoval tudi eden od naših godenikov, tako da je dan minil v veselem, a zato nič manj glasbeno delovnem vzdušju, saj smo se takoj po jutranjem ogrevanju in koračnicah posvetili vaji štirih tekmovalnih skladb. Po kosilu je sledil krajši počitek in sončenje ob prijetno toplih temperaturah. Nato smo imeli še vajo po sekcijah ter se odpeljali do Fokovcev, kjer so nam naši glasbeni prijatelji in člani Turističnega društva Ceker Fokovci organizirali koncert v tamkajšnji osnovni šoli. Poslušalcem smo zaigrali naš tekmovalni program ter nekaj koračnic. Nastop je domisleno povezoval kar naš kapelnik Dimitrij Lederer. Po nastopu so nam gostitelji pripravili druženje ob langaših in drugih prekmurskih dobrotah. Intenzivni vikend smo v nedeljo zaključili s še eno skupno dopoldansko vajo, ter se polni dobrih vtisov v popoldanskih urah vrnili domov. 
V nedeljo, 22. aprila, smo v župnijskem domu Mengeš ponovili koncert s tekmovalnim programom. Kot zanimivost: nastop smo uspešno izpeljali kljub odsotnosti kar 11 članov godbene družine Per, gotovo pa so k dobri izvedbi pripomogle tudi intenzivne vaje v Prekmurju. 

Naše godbeno udejstvovanje se je nadaljevalo v ponedeljek, 30. aprila, ko smo tradicionalno zaigrali ob prižigu kresa na Gobavici ter naslednji dan izpeljali vsakoletno prvomajsko budnico.
V soboto, 19. maja, nas čaka 38. tekmovanje slovenskih godb 3. težavnostne stopnje. Vljudno vabljeni, da nas pridete podpret na Jesenice, kjer se bo v Gledališču Toneta Čufarja od 10. ure dalje predstavilo pet godb.

Besedilo: Maja Keržič
Foto: Ana Per



Oglejte si tudi