Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
14°C
JUTRI
24°C
10°C
Oceni objavo

Beograd: badmintonisti presenetili s 6 medaljami

V Beogradu je v začetku maja, 7. 5. 2022, potekal 6. badminton turnir ADA lige, ki je tudi predzadnji v tej sezoni. Na turnirju se je ponovno zbralo lepo število rekreativnih badmintonistov iz bivše Jugoslavije (Slovenije, Hrvaške, BiH, Srbije), pa tudi igralci iz Danske, Romunije in Grčije.

Mednarodni turnir je potekal v športnem centru Žarkovo, kjer se je na 13 igriščih pomerilo več kot 120 badmintonistov. Badminton klub Mengeš je zastopalo 10 članov. Glede na to, da je pot do Srbije daljša, smo si vsi privoščili mini dopust in proste dneve izkoristili za oglede znamenitosti legendarnega Beograda.

Kot je značilno za turnirje lige ADA, se igra v treh kakovostnih kategorijah A, B in C (mešane, ženske, moške dvojice in posamezno), pri moških posamezno še v kategoriji D. Svoje predstavnike smo imeli v kategorijah mešanih, ženskih in moških dvojic.

Tokrat smo presenetili sami sebe – osvojili smo kar 6 medalj. Prvič sta na turnirju skupaj igrali Maša Vrhovnik in Helena Šinkovec in takoj poskrbeli za presenečenje, saj sta osvojili zlato medaljo med ženskimi pari (WDC). Prav tako 1. mesto, med skupno kar 15 pari, je osvojil naš parček, Suzana Ogrinc in Andrej Bensa v mešanih dvojicah (XDC). Jure Roblek in Jure Šinkovec, ki sta pri gibanju po igrišču že zelo dobro usklajena in tako predstavljata nasprotnikom trd oreh, sta si v kategoriji B prislužila srebrno odličje. Tudi v kategoriji najboljših (MDA) smo imeli predstavnika – našega trenerja, Uroša Bregarja, ki je s soigralcem Luko Steljo (BK Brežice) osvojil 3. mesto. Bronaste medalje so osvojila tudi dekleta v ženskih dvojicah. Sneža Zupin, ki postaja čedalje večja navdušenka nad igro ženskih dvojic, je v kategoriji A s kolegico iz BK Medvode, Polono Solkan, osvojila bron. Prav tako je 3. mesto osvojila Maša Jeraj (WDB) skupaj z »izposojeno« igralko, Inesso Tyzun (BK Celje). Rezultate posameznih tekem si lahko ogledate na tej povezavi.

Hvala organizatorjem za še en odlično izpeljan turnir - za zabavno vzdušje na turnirju in po turnirju ter za okusne pokale. Se že veselimo še zadnjega turnirja, ki bo junija v Opatiji.

Besedilo: Helena Šinkovec
Foto: člani BK Mengeš

Oglejte si tudi