Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
8°C
SOB.
25°C
7°C
Oceni objavo

Tri zlate in ena srebrna medalja za Badminton klub Mengeš

V soboto, 14. 5. 2022, je 9 mlajših članov BK Mengeš tekmovalo na tradicionalnem mednarodnem turnirju za pokal srebrne žogice Lendave. Nastopilo je 110 igralk in igralcev iz Češke, Hrvaške in Slovenije.
Naši mlajši člani se domov vračajo s štirimi medaljami: tremi zlatimi in eno srebrno. Sara Bregar (zlata) in Mila Vrhovnik (srebrna) sta se, v kategoriji deklet posamezno do 11 let, srečali v finalu in zasluženo osvojili prvo in drugo mesto. V kategoriji dvojic sta se skupaj pomerili z dve leti starejšima tekmicama (do 13 let) in izpadli v četrt finalu proti kasnejšima finalistkama iz BK Karizma.

Tim Bregar dvakrat zlat. V kategoriji fantje posamezno do 13 let je Tim upravičil 1. mesto na državni lestvici in osvojil prvo mesto na turnirju v mednarodni konkurenci. Po zmagi v finalu posamezno (21 : 10, 24 : 22) proti Maksu Trampužu (BK Konex), je v skupaj s soigralcem Dinom Mašičem (BK Medvode) zmagal tudi v napetem finalu dvojic (22 : 20,21 : 17) proti češki dvojici (Knazovcik/Knazovcik) in tako slavil dvojno zmago

Manca Flerin je v napetih dvobojih v skupini na koncu osvojila odlično 5.6. mesto v kategoriji deklet do 15 let.

Čestitke tudi vsem ostalim članom, ki so prikazali napredek v igri in pridobili nove izkušnje na mednarodnem tekmovanju.

Besedilo: Uroš Bregar
Foto: Petra Oražem

Oglejte si tudi