Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
23°C
8°C
Oceni objavo

Badminton klub Mengeš žanje uspehe

V Badminton klubu Mengeš smo vse leto zelo dejavni. Redno se udeležujemo številnih turnirjev, skoraj ni vikenda, ko se ne bi posvetili badmintonu.
Sredi februarja smo se odpravili v Brežice. Tam je potekal 2. BZS turnir, na katerem so se zbrali najboljši igralci Slovenije v kategoriji do 15 let. Naš klub je zastopalo 10 mladih tekmovalcev. Tim Bregar je bil izjemno uspešen, saj je med 52 igralci stopil na najvišjo stopničko in osvojil prvo mesto brez izgubljenega niza. Skupaj s Saro Bregar sta osvojila tudi prvo mesto v igri mešanih dvojic.

 

Drugi vikend v marcu smo se odpravili v Kungoto, kjer je potekal 11. mednarodni turnir Donut cup 2024. Tudi tam so naši mladi člani blesteli. Tekmovalo je 15 otrok in domov so prinesli kar 15 medalj, s čimer je naš klub postal najuspešnejši na turnirju.

 

Nadaljevali smo s sobotnim dogodkom 16. marca, ko smo organizirali turnir v Mengšu v dvorani Harmonija. Mladinski Li-Ning turnir in rekreativni turnir Li-Ning Mengeš Open 2024 sta privabila 150 igralcev iz Slovenije, Hrvaške in Italije. Otroci so tekmovali v štirih kategorijah (U-10, U-12, U-14 in U18). Naš klub je bil zastopan z 12 člani. Mladinski turnirji Li-Ning so odlični za mlajše, saj omogočajo veliko število tekem in tako nudijo odličen trening z različnimi nasprotniki in pripravo na bolj zahtevne tekme na državnem in mednarodnem nivoju. Naši mladi člani so ponovno navdušili z 8 osvojenimi medaljami. Po podelitvi medalj mladim igralcem je sledil rekreativni del, kjer so se pomerili igralci iz različnih klubov. Udeležilo se ga je 30 naših rekreativcev, ki so ponovno dosegli uspeh s kar 13 medaljami.

 

Besedilo: Helena Šinkovec
Foto: arhiv BK Mengeš

 

Oglejte si tudi