Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

Backove vezilje znova presenetile

Backove vezilje so 17. maja pripravile že 8. tradicionalno razstavo svojih izdelkov. S tem so pokazate, da želijo ohranjati kulturno dediščino svojih prednikov in to prenesti na mladi rod.
Na razstavi so prikazale izdelke, ki jih z ljubeznijo in dušo ustvarjajo skozi celo leto na delavnici. To ustvarjajo vsak ćetrtek od 18. do 20. ure v prostorih župnjiskega doma Mengeš pod vodstvom mentorice gospe Vide Burnik. Uporabljajo različne tehnike vezenja (narodni vez, toledo do rišeljeja itd.). Poleg tega pa nekatere pletejo, kvačkajo, izdelujejo ogrlice, za veliko noč pa so izdelovale zajčke in piščančke. Njihova najmlajša članica pa je izdelala unikatne voščilnice za različne priložnosti in kartončke za sedežni red pri različnih slovesnostih. Za tako bogato razstavo pa ni zadosti, da delajo samo na delavnici, temveč je treba delati vsak dan. Rezultat tega pa je, da so njihovi izdelki vsako leto kakovostnejši. Razstavo so popestrili tudi s kulturnim programom, ki ga je izvajala pevka, njihova članica, Aleksandra Matan ter harmonikarja Gašper in Anže Skok, vmesno besedilo pa je prisrčno povezovala gospa Bojana. Na koncu so se zahvalile gospodu župniku Marku Koširju za uporabo prostorov ter mentorici Vidi. Po končanem programu pa so vse obiskovalce povabile k bogato obloženi mizi z njihovimi dobrotami ter pijačo. 

Zahvalile so se tudi gospodu podžupanu Bogotu Ropotarju za lepe in pohvalne besede, ki jih jim je namenil. Zelo so bile vesele vseh obiskovalcev na otvoritvi in tudi tistkh, ki so se razstave udeležili v tako velikem številu v soboto in nedeljo. Že se veselijo, da se prihodnje leto zopet srečajo.  

Besedilo: Majda Golog
Foto: Metod Letnar

Oglejte si tudi