Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
7°C
Oceni objavo

Šola zdravja – telovadba in zabava

Najboljše zdravilo za začetek dneva najdete v Šoli zdravja na jutranji rekreaciji po metodi "1000 gibov", na kateri z optimizmom in nasmehom na obrazu začnejo nov dan, ko si v krogu podajo roke v pozdrav in že začutijo pozitivno energijo, ki se pretaka v vseh.

Ne morejo mimo zahvale dr. Nikolayju Grishinu, ruskemu zdravniku in manualnemu terapevtu, ki jih je zaradi težav z gibanjem in ohranjanja zdravja popeljal na gibanje v naravi. Izvajajo vaje po metodi "1000 gibov" po vrstnem redu. Te je skupaj s strokovnjaki s Fakultete za šport in fizioterapevti dodobra proučil, da kar najboljše učinkujejo na telo. To znanje prenašajo na vse člane Šole zdravja vsakodnevno pol ure za to usposobljeni vaditelji prostovoljci. Njihov najpomembnejši cilj je vsakodnevno razgibavanje vseh udov od glave do pete, da ohranjajo gibčnost in moč. Poleg telovadbe pa je pomembno, da se skupaj družijo in praznujejo obletnice obstoja in rojstnodnevne obletnice. Ob teh dogodkih je vedno prijetno in zabavno, ker so njihove mize obložene z dobrotami izpod rok članic. V Šoli zdravja skupina Mengeš Mali se najbolj veselijo petkov, ker gredo po telovadbi na kavo. Praznujejo posebne praznike, kot so Prešernov dan, 8. marec, pust in novoletno srečanje. Letos pa je bilo še posebej navdušujoče, ker so za pusta telovadile tudi maškare (glej sliko). Za 8. marec pa jih je njihov član Stane presenetil z oranžnimi vrtnicami, član Boris pa jih je počastil s kavo. 
V Šoli zdarvja skupina Mengeš Mali je torej vedno zanimivo in veselo ter polno smeha. Za njih je vedno lep dan, pa če sije sonce ali pa ne. Prepričajte se v to in se jim pridružite, ne bo vam žal! 

Besedilo: Majda Golob, vodja skupine Mengeš Mali
Foto: Stane Golob

Oglejte si tudi