Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

Praznovanje 135. obletnice Mengeške godbe

Mengeška godba v letošnjem koledarskem letu praznuje že svojo 135. obletnico neprekinjenega delovanja, ki jo bomo obeležili v sklopu 27. Sejma v Mengšu, ki bo potekal med 20. in 22. septembrom na parkirišču za Kulturnim domom Mengeš.

Tretji septembrski konec tedna bo Mengeš slovesno in glasbeno obarvan, saj v treh dneh mengeški godbeniki in godbenice pripravljamo dva velika koncerta, srečanje godb ter bogat spremljevalni program. V petek, 20. septembra, ob 19. uri v Kulturnem domu Mengeš prirejamo slavnostni koncert s slavnostno akademijo ter podelitvijo godbenih priznanj. Glasbeni repertoar bo zajemal godbeno ustvarjanje v zadnjih petih letih, torej lahko izdamo, da bo koncert obarvan klasično pa tudi rockovsko. Pod taktirko kapelnika Dimitrija Ledererja bodo z godbo nastopili odlični solisti iz godbenih vrst, kot slavnostna gostja pa bo z godbo zapela vrhunska in mednarodno uveljavljena sopranistka Mojca Bitenc Križaj. Na koncert bo možno priti z brezplačnimi vstopnicami, ki bodo od 16. septembra na voljo v Melodiji Mengeš oziroma uro pred koncertom v KD Mengeš. Na koncertu bomo predstavili tudi novo zgoščenko z naslovom Kdo so pa to?, na katerem je izbor 16 skladb, ki definirajo žanrsko pestrost naše godbe.

V soboto, 21. septembra, bodo čez dan potekale spremljevalne dejavnosti. V našem godbenem domu bomo imeli "Dan odprtih vrat" in godbeno razstavo, ki si jo bo mogoče ogledati med 10. in 18. uro, na sejemskem prostoru pa bodo godbenice in godbeniki pripravili bogat srečelov. Zvečer v sklopu 27. Sejma v Mengšu od 19. ure dalje pod šotorom pripravljamo žanrsko pester glasbeni spektakel, na katerem bomo nastopili s Slovenskimi muzikanti in Robert Smolnikar triom, za konec pa udarno zaigrali še jagodni izbor našega rock programa.

V nedeljo, 22. septembra, bomo zjutraj z igranjem pod šotorom tradicionalno obogatili sejemsko sv. mašo z začetkom ob 10. uri. Bogat program praznovanja bomo zaključili popoldne, in sicer v soorganizaciji z JSKD, območna izpostava Domžale. Pod šotorom na sejmu bomo imeli srečanje okoliških ter prijateljskih godb in Festival plesne glasbe z naslovom »Plešemo z godbo«, z začetkom ob 13. uri. Povabljene godbe bodo izvajale izključno plesno glasbo, na katero se boste lahko zavrteli z boljšo polovico. Lepo vabljeni!


Besedilo: Maja Keržič
Foto: Miha Požar

Oglejte si tudi