Oceni objavo

Ženski krog v AIA – Mladinskem centru Mengeš

V AIA – Mladinskem centru v Mengšu smo 13. decembra začeli nov projekt, poimenovan Ženski krog, ki je namenjen srečevanju in spoznavanju žensk iz Mengša in okolice. Srečanja bodo potekala enkrat na mesec.

Ženske so se od nekdaj zbirale v krogih in med seboj delile modrosti. Ženski krog je varen prostor, kjer se ženske družimo, slišimo in vidimo. Lahko se izražamo skozi petje, ples …, ali samo skozi pogovor. Zato, da lahko prepoznamo, kaj nas veseli, svoje poslanstvo, da pridobimo samozavest in se naučimo živeti v skladu s svojimi zmožnostmi, odkrijemo omejujoča prepričanja in udejanimo nove načine razmišljanja. To je ženski krog in še veliko več.

Na prvem srečanju smo skupaj preživele dobri dve uri. V krogu smo si zagotovile varen prostor, za odklop od vsakdanjega natrpanega urnika in nekaj trenutkov tako posvetile sebi. Prepustile smo se svojim občutkom. Ob pomirjujoči glasbi smo se najprej spoznale, vsaka je povedala nekaj besed o sebi. Nato smo prakticirale vajo globokega poslušanja, kjer smo druga drugo zbrano poslušale, brez svojih komentarjev. Nato smo med sabo delile tudi svoje občutke, ki smo jih pri tem doživljale. Krog smo zaključile s sporočilnimi kartami in z mislijo, ki jo bo vsaka od nas nosila s sabo v nov teden, v nov mesec. V krogu se bomo srečevale enkrat na mesec in medse z veseljem sprejmemo nove ženske obraze za pogovor, za trenutke zase in za krepitev naše ženske moči. Ker skupaj smo močnejše. Lepo vabljene!

Besedilo in foto: Aleksandra Matan

Oglejte si tudi