Oceni objavo

Predstavitev EFT-metode

V sredo, 4. 5. 2022, smo se v AIA – Mladinskem centru Mengeš družili na predstavitvi tehnike tapkanja po akupunkturnih točkah. Ines Beno, izvajalka tapkanja, je predstavila dobrodejne učinke uporabe tako imenovane EFT-metode (Emotional Freedom Techniques). Udeleženci so spoznali in preizkusili, kako lahko z osnovnim zaporedjem tapkanja po akupunkturnih točkah vsak sam pri sebi poglobi svoj vdih in na enostaven način doseže sprostitev napetosti v telesu.

Tapkanje je torej enostavna, a zelo učinkovita tehnika, s katero lahko razrešimo marsikatero težavo odraslih in otrok. To je orodje, ki ga imamo vsi ves čas pri sebi, potrebno je le znanje, kako ga uporabiti. Vas zanima, pri čem vse si s tapkanjem lahko pomagate? Tapkanje je odlična (prva) pomoč, če želite zmanjšati svoj stresni odziv, zmanjšati bolečino ali tesnobo, omejiti nespečnost, odpraviti različne fobije, odpraviti tremo pred nastopanjem, izboljšati medosebne odnose, si pridobiti zaupanje vase in še mnogo, mnogo več. Kar s tapkanjem dosežete, je, da spremenite svoj (neželeni) odziv na situacijo. S pomočjo tapkanja z izkušenim izvajalcem (lahko pa tudi sami, če se dovolj izobrazite) odstranite vzrok za neprijetne občutke. Po uspešnem tapkanju lahko na prej stresno situacijo pogledate s povsem nove perspektive. Uvidite možne rešitve za prej morda “nerešljive” težave.

Resnično, vsi odgovori so v nas, če si jih le dovolimo slišati. Zakaj bi se počutili nemočni, prestrašeni razočarani, ujeti, brez smisla ... če lahko ta občutja s tapkanjem sprostimo in tako naredimo prostor radosti, veselju, ljubezni, svobodi, notranjemu miru … Za svoje dobro počutje lahko veliko, če ne kar največ naredimo prav sami – tapkanje nam je pri tem lahko v veliko pomoč.

Besedilo: Ines Beno, izvajalka EFT-metode, v sodelovanju z AIA – Mladinskim centrom

Foto: Brane Tomšič

Oglejte si tudi