Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
12°C
JUTRI
14°C
4°C
Oceni objavo

Mengeška godba na Kamfestu

V petek, 19. avgusta 2016 je Mengeška godba pod vodstvom kapelnika Dimitrija Ledererja nastopila na Festivalu Kamfest v Kamniku, kjer je že tretjič ponovila tematski koncert, Rock koncert, s katerim je navdušila množico obiskovalcev, ki se je kljub deževnemu vremenu zbrala pod odrom.
Glavni oder na kamniškem malem gradu, na katerem so v prvih dneh festivala igrali Dan D, Katalena in podobni znani sestavi, je zasedla do zadnjega kotička. Prav tako je bil termin eden najbolj obiskanih na letošnji kamniški celotedenski prireditvi. Na koncertu so tokrat z godbo svetovne glasbene uspešnice preigravali kar trije kitaristi, poleg stalnega člana še Matej Humar in solist Gašper Kržmanc. Odlično predhodno sodelovanje smo nadaljevali s povezovalcem koncerta, radijcem in odličnim poznavalcem rocka, Gregorjem Budalom. Ta je za piko na i z godbo kar dvakrat zapel. Skoraj dvourni glasbeni spektakel je navdušil staro in mlado predvsem pa upravičil zaupanje organizatorjev in podjetja Elektrina,  pokrovitelja koncerta.

Naš v rokovske ritme obarvani koncert bomo seveda kmalu ponovili, in sicer v nedeljo, 25. septembra ob 16.30 pod šotorom na 24. Sejmu v Mengšu. Na spletnem portalu Youtube je tudi nekaj posnetkov, celoten koncert pa imamo tudi posnet. DVD-je in prav tako tudi črne »Rock Mengeška godba« majice lahko dobite pri godbenikih.

Besedilo: Maja Keržič
Foto: Matic Maček

Povezave

Facebook

Oglejte si tudi