Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
8°C
SOB.
25°C
7°C
Oceni objavo

Medsezonsko obdobje Mengeške godbe

Mengeška godba zaključuje staro igralno sezono in hkrati vstopa v novo, že 133. Pred začetkom poletnih počitnic smo bili godbeniki zelo dejavni, zato smo si v juliju in avgustu privoščili malo pavze, zdaj pa že s polnimi pljuči hitimo novim glasbenim izzivom naproti, saj nas do konca koledarskega leta čaka še veliko nastopov.
V juniju smo se z inštrumenti v spremstvu glasbenih prijateljev ter družinskih članov odpravili v hribe. Na planini Rzenik smo 17. junija otvorili grb ob 25. rojstnem dnevu naše države, odigrali sveto mašo, nato pa je sledilo še nekaj skladb iz našega tradicionalnega repertoarja ter seveda druženje v prijetnem okolju. Odmevnejši nastopi pred poletnim oddihom so bili še igranje na slovesni posvetitvi zvonov v Zalogu pri Ljubljani, skupno igranje z Godbo Domžale in pevko Nušo Derenda na odprtju novega zelo pomembnega objekta v podjetju Lek Mengeš, ki se ga je udeležil tudi slovenski premier ter ugledni gostje iz Švice ter sodelovanje pri procesiji v ljubljanski stolnici in krajši koncert na Prešernovem trgu. Avgusta smo zaigrali tudi v Topolah ter na glavnem odru Festivala Kamfest v Kamniku. 

V prvih septembrskih dneh smo zopet pričeli z rednimi torkovimi in četrtkovimi godbenimi vajami, pred nami pa je tudi veliko število nastopov tako doma kot širom Slovenije. Vabimo Vas, da več o naših prihajajočih nastopih preberete na naši Facebook in spletni strani.

Besedilo: Maja Keržič
Foto: D. L.

Oglejte si tudi