Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
7°C
JUTRI
17°C
1°C
Oceni objavo

Občina Mengeš uredila dodatne prostore za potrebe Vrtca Mengeš

Občina Mengeš je zaradi povečanih potreb po predšolskem varstvu otrok zagotovila prostore z najemom dodatnih prostorov v Stanovanjsko poslovnem objektu Zorman. S tem je omogočila sprejem vseh otrok v Vrtec Mengeš, ki imajo stalno prebivališče v občini Mengeš.
Občina Mengeš je za sprejem vseh otrok s stalnim prebivališčem v Občini Mengeš najela dodatne prostore v Stanovanjsko poslovnem objektu Zorman. Za dodatni oddelek v enoti Oblaček , v katerem se sicer že nahajata dva oddelka, je bilo potrebno predhodno spremeniti namembnost stavbe in pridobiti novo uporabno dovoljenje.  Vse potrebne gradbene posege za pridobitev uporeabnega dovoljenja je izvedel lastnik objekta. Občina Mengeš pa je, v sodelovanju z Vrtcem Mengeš, prostore opremila s potrebno opremo, pohištvom in belo tehniko. Dodatno najeti prostori tako v celoti ustrezajo vsem standardom za prostore in opremo v vrtcih. V novem oddelku Oblaček bo v varstvu najmlajša skupina otrok, v starosti od enega do dveh let. 

S pridobitvijo novih prostorov je tako zagotovljeno varstvo, vzgoja in izobraževanje za vse otroke iz občine Mengeš, ki dosegajo starostno mejo za vključitev v vrtec.

Besedilo in foto: Občinska uprava Občine Mengeš

Oglejte si tudi