Oceni objavo

POTEPUŠKA JOPICA JE PRIŠLA NA OBISK IN POMOČ V MENGEŠ

Težko pričakovano poletje se nezadržno približuje in s tem se počasi zaključujejo šolske in obšolske dejavnosti za otroke.

V ponedeljek, 23. maja 2022, sta Knjižnica Janeza Trdine Mengeš in AIA Mladinski center Mengeš na obisk povabila Pravljično gledališče Maje Furman s predstavo Kam pa kam, potepuška jopica?

Predstava je bila namenjena vsem otrokom od 3. leta dalje in udeležili so se je v velikem številu.

Kot je sedaj že v navadi, so obiskovalci namesto plačila vstopnic v zameno za predstavo prinesli hrano in potrebščine za male živali ter s tem pomagali pri dobrodelni akciji mladinskega centra za pomoč živalim.

Maja Furman nas je s svojo potepuško jopico popeljala v pravljični svet živali in ljudi. Na koncu smo se naučili, da je najbolj pomembno biti dober prijatelj in pomagati vsem, kolikor je v naši moči.

Posebno pozornost smo ob koncu predstave namenili tudi otrokom, ki so skozi celo šolsko leto v knjižnici obiskovali pravljične urice. Pravljičarka Anita jih je obdarila z majhno pozornostjo in jim zaželela lepe počitnice z željo, da se vidijo v naslednjem šolskem letu.

Hrano in potrebščine, ki smo jih zbrali s pomočjo predstave, bomo podarili društvu Lajka. Če pa želite tudi sami pomagati pri dobrodelni akciji, pa lahko svojo donacijo prinesete v knjižnico ali mladinski center do 30. 6. 2022.

Želimo vam lepo, sončno in mirno poletje. Jeseni pa vam obljubljamo polno novih dogodkov, prireditev in doživetij.


Besedilo: Barbara Ahačič Osterman za Knjižnico Janeza Trdine Mengeš in

AIA – Mladinski center Mengeš

Foto: Brane Tomšič

Oglejte si tudi