Logo MojaObčina.si
DANES
7°C
5°C
JUTRI
10°C
4°C
Oceni objavo

Koncert največjih glasbenih filmskih uspešnic z Mengeško godbo

V petek, 2. junija 2023, nam je kljub ne ravno ugodni vremenski napovedi vseeno uspelo izpeljati naš letni koncert s filmsko tematiko. Mengeški godbeniki in godbenice pod taktirko kapelnika Dimitrija Ledererja smo ponovno zaigrali na prostem v Letnem gledališču Mengeš in ob filmskih projekcijah so zazvenele številne glasbene filmske uspešnice in uvodne špice nekaterih risanih filmov.
Po uvodnih skladbah  Intru Studia Universal in Na svoji zemlji Marjana Kozine smo s povezovalcem Gregorjem Budalom, radijskim napovedovalcem in bralcem poročil, ki se zlahka prelevi v gusarja, kavboja, še posebej pa v odličnega pevskega interpreta, in ob projekcijah, ki jih je prav za ta večer pripravil godbenik Jaka Korenjak, uživali v pestrem glasbenem programu. 

Godbi so se pridružili tudi solisti. Naslovno skladbo nepozabne ljubezenske zgodbe s Titanika My heart will go on je zapela godbenica in klarinetistka Maja Keržič. Še posebej čuten in doživet nastop pa je v skladbi Schindlerjev seznam iz isoimenskega filma uspel mladi violinistki Ivoni Lederer, ki je svoj nastop izvedla zelo profesionalno. Kapelnikova hči dokazuje, da jabolko ne pade daleč od drevesa. Naslovno skladbo enega najbolj znanih slovenskih celovečercev Cvetje v jeseni pa smo izvedli s solistko na citrah Neli Zidar Kos. V nekaterih skladbah so se klasičnim godbenim instrumentom pridružili še Manca Škrlep s harfo in Tjaša Per na pianinu, za poseben zvočni efekt pa smo dodali tudi gasilske sirene. Že prej omenjeni povezovalec Gregor Budal je zapel Čebelico Majo in Ko to tamo peva z dodatkom.

Poskrbljeno je bilo tudi za pijačo in prigrizke  kokice in sladkorno peno, da so se obiskovalci počutili kot v kinu. Godbeniki smo za ta dogodek oblikovali tudi nove filmske majice. Če bi jo še kdo želel imeti, jih je nekaj še na voljo. Za uspešno izvedbo koncerta se še posebej lepo zahvaljujejo Društvu tabornikov  Rod upornega plamena Mengeš za prostor, mengeškim gasilcem za mize in klopi, Občini Mengeš ter vsem drugim deležnikom, ki ste s svojim prispevkom pripomogli, da je koncert odlično uspel. Hvala tudi številnemu občinstvu od blizu in daleč, ki ste s svojim obiskom podprli naše delovanje. 

Besedilo: Maja Keržič

Foto: K. Š., M. P.

Oglejte si tudi