Oceni objavo

Januarska izmenjevalnica

Sončen zimski dan nas je spremljal v soboto, 22. 1., ko smo v AIA – Mladinskem centru Mengeš izvedli izmenjevalnico oblačil. Dogodka se je ponovno udeležilo veliko število ljudi – obiskale so nas tako stalne stranke, ki zdaj že 'obvladajo sceno', kot tudi novi obrazi.

Z 'novimi' oblačili smo osvežili staro kolekcijo, s toplimi nasmeški pa smo drug drugemu lepšali dan. Med zlaganjem oblačil sem opazila, da se na naših obešalnikih vsake toliko pojavijo že precej stari, lepo ohranjeni kosi oblačil, ki bi jih lahko po domače poimenovala kar veterani. Vedno znova se ob tem vprašam, kako za vraga so stara oblačila lahko tako lepo ohranjena? Morda držijo govorice, da so znali včasih izdelovati precej kakovostnejše izdelke (ali pa jih morda danes ne izdelujejo nalašč). Vsekakor je lepo, da tudi taki kosi najdejo nov dom in lahko ponovno zaživijo.

Poleg veteranov se je na naših policah nabralo precej suknjičev – moških, ženskih, velikih, majhnih, elegantnih in preprostih, črnih in roza barve, skratka za prav vse priložnosti. In vsake toliko boste med našimi raznovrstnimi oblačili lahko opazili prav posebne kose, krila z naborki, prosojne majice, oblačila nenavadnih oblik, za katera ne vemo, kako se nosijo. Če to ugotovite, dobite poseben kos oblačila gratis! Šalo na stran – v zadnjem času smo poleg lepo ohranjenih oblačil prejeli tudi veliko poškodovanih kosov. Ob tej priložnosti vas prosim, da prinašate le lepo ohranjene, čiste in nepoškodovane kose oblačil – take, ki bi jih bili pripravljeni obleči tudi sami. Ob tem naj poudarim, da ni treba prinesti nič, da lahko kaj odnesete – torej, če prinesete kos oblačila le zato, da bi lahko kakšnega odnesli, to ni potrebno. Na izmenjevalnicah, ki jih izvajamo v AIA Mladinskem centru, nimamo pravila, koliko kosov oblačil lahko nekdo odnese. Vsi ste enako dobrodošli in lahko odnesete vse, kar bo na vas na novo zaživelo. Vabimo vas tudi, da nam sledite na našem novem Instagram profilu, izmenjevalnica-drustvoaia, kjer si lahko ogledate nekatere kose oblačil, ki jih najdete pri nas.

Naslednjo izmenjevalnico načrtujemo 26. februarja, kamor ste še posebej lepo vabljeni vsi ljubitelji oblačil veteranov, suknjičev in nenavadnih kosov oblačil – morda pa najdete tudi kaj primernega za pusta!

Besedilo in foto: Nika Smole

Oglejte si tudi