Oceni objavo

Izmenjevalnica

Prvo letošnjo izmenjevalnico oblačil smo izvedli 20. januarja v prenovljenih prostorih Mladinskega centra AIA. Zunaj je dišalo po snegu, notri pa po sveže lakiranem odru. Kot da bi nov prostor privabil obiskovalce, se je tokrat dogodka ponovno udeležilo veliko število ljudi.

Organizacija in izvedba dogodka posledično od prostovoljcev in prostovoljk zahtevata vedno več časa in energije – več ljudi pomeni tudi več oblačil, ki jih je potrebno pregledati, zložiti in sortirati. Da bi bila izmenjevalnica prijeten dogodek za vse, vas obiskovalce prosimo, da se držite naslednjih pravil izmenjave:

·         na izmenjevalnico prinesite lepo ohranjena oblačila, ki niso strgana, umazana ali ponošena,

·         prinesite največ 10 do 15 kosov oblačil,

·         oblačila, ki jih prinesete, naj bodo čim bolj sezonska,

·         med samo izmenjavo ste strpni in skrbite za red in organizacijo oblačil, kakršno so vzpostavile prostovoljke.

Od zgoraj naštetega bi radi poudarili predvsem to, da so oblačila res lepo ohranjena, niso strgana, umazana, pokvarjena in nefunkcionalna (npr. pokvarjena zadrga). Predlagamo, da v nasprotnem primeru oblačila odnesete v zabojnik Humana, ki stoji na parkirišču za Špas teatrom in je nedaleč od same izmenjevalnice.

Da pa ne govorimo ves čas le o pravilih, imamo za vas tudi prošnjo. Zaradi poplav smo morali zavreči vse obešalnike, ki nam na izmenjevalnici pridejo še kako prav. Če imate doma morda kakšen obešalnik viška, bomo veseli prav vsakega od njih. Prav tako se ne branimo novih prostovoljcev in prostovoljk. Če si želite sodelovati in pomagati pri izvedbi dogodka, naslednjič za rokav pocukajte katero od prostovoljk ali pa nam pišite na mail drustvo.aia@gmail.com – veseli bomo vsakih pridnih rok, odprti pa smo tudi za nove predloge in ideje.

Na koncu naj se še zahvalim vsem, ki prihajate na naše izmenjevalnice. Prostovoljke smo zelo vesele, da je tak dogodek v našem kraju zaživel, kar seveda ne bi bilo možno brez vaših obiskov in sodelovanja! Se vidimo v februarju!

Besedilo in foto: Nika Smole

 

Oglejte si tudi