Vabljeni na zanimivo in poučno interaktivno
kulinarično delavnico, kjer
boste na poljuden način spoznali svet
invazivnih tujerodnih vrst ter njihove presenetljive potenciale v kuhinji.
Delavnica bo združila ozaveščanje, strokovna znanja
in kulinarično ustvarjanje ter
tako ponudila svež pogled na rastline, ki jih običajno povezujemo predvsem z negativnimi
vplivi na okolje. Udeleženci bodo spoznali, kako invazivne vrste uporabljajo
sodobni
in vrhunski kuharji, nato pa pridobljeno znanje preizkusili še v praktičnem delu pri pripravi jedi ter odkrivali
nove okuse in ustvarjalne kulinarične možnosti. Delavnica je odlična priložnost za vse, ki vas zanima
trajnostni pristop, kreativna kulinarika ali preprosto nova znanja, ki razširjajo
pogled na vsakdanje kuharsko ustvarjanje. Delavnica je brezplačna, prijava je obvezna na:
https://forms.cloud.microsoft/r/y73NdmdffD
IZVAJALKA DELAVNICE: Katja Rebolj, društvo Florijan
KDAJ: 15. 12. ob 17.00
KJE: AIA-Mladinski center Mengeš, Slovenska cesta 28
Delavnica je namenjena mladim in odraslim, ki jih tematika zanima.
Delavnica je organizirana v sklopu projekta Posvoji invazivko. Projekt se izvaja v okviru intervencije LEADER - Lokalni razvoj, ki ga vodi skupnost in je sofinanciran iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republike Slovenije. Več o projektu: https://aia-mcmenges.si/evropski-projekti/


