Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
22°C
7°C
Oceni objavo

Odprte prijave na 7. NOČNI TEK MEDVODE

Festival Medvode v gibanju je eden največjih športno- družabnih projektov v občini Medvode. Povezuje šport, kulinariko in zabavo ter športna društva, krajevne skupnosti, medvoški turizem in druge gospodarske subjekte. V projektu sodeluje preko 1.900 športnih udeležencev v različnih športnih panogah in disciplinah, število obiskovalcev pa se povišuje iz leta v leto. Organizatorji smo zelo veseli pozitivnih odzivov tako udeležencev kot občanov, zato se trudimo, da festival  vsako leto še nadgradimo.

Že osmo leto zapored v prvem junijskem vikendu nadaljujemo z organizacijo in izvedbo festivala Medvode v gibanju in znova bomo veseli vašega sodelovanja v okviru letošnjega največjega projekta Športne zveze Medvode in Javnega zavoda Sotočje Medvode.

Festival sofinancirata tudi Občina Medvode in Fundacija za šport, saj je udeležba obiskovalcev na vseh aktivnostih, z izjemo nočnega teka, brezplačna. Načrtujemo, da bo tudi letošnja Miniolimpijada ena najbolj množičnih v državi, saj na njej zadnja leta vlogo »miniolimpijcev« odigra preko 700 otrok iz vseh medvoških osnovnih šol in Vrtca Medvode. Ker festival Medvode v gibanju združuje tako tekmovalni šport kot rekreacijo, bomo obiskovalcem ponudili tudi »družinsko aktivno druženje« na Žogariji ter v obliki teka s pasjimi ljubljenčki, Zdravstveni dom Medvode pa bo na prireditvenem prizorišču izvajal brezplačne meritve krvnega sladkorja, holesterola in krvnega tlaka. 

Pomemben del festivala Medvode v gibanju bo že 7. nočni tek Medvode, ki bo 1.6.2024 in na katerega se lahko prijavite tu: https://prijavim.se/calendar/checkings/5477/7--nocni-tek-medvode-2024/?fbclid=IwAR3VeKcAzV3BVDJj4ofWgpmGVxKPc585rsSiBMabN5YnbIjXyisvPDdNZFs

Vsak tekač, ki bo opravil s 5 ali 10 kilometersko progo, bo po teku dobil kranjsko klobaso našega sponzorja GIZ kranjska klobasa (https://www.kranjskaklobasa.si/).

Oglejte si tudi