Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
4°C
JUTRI
12°C
4°C
Oceni objavo

V Srečni hiši o zelo lačni gosenici po angleško …

Si predstavljate nenehno lačno gosenico, ki želi pojesti sladoled in češnjo, pa sir in jabolko, korenček in hruško, kolaček in tortico pa celo klobasico, jagodo in lubenico? No, v Srečni hiši smo jo spoznali v sredo, 21. septembra, ko nam je lačno gosenico predstavila Veronika Pavlič, in to v angleščini!
Z Veroniko pa smo se naučili tudi, kdaj je noč – ko spimo - in kdaj dan – ko smo budni –, po angleško seveda. Naučili smo se še, kako po angleško rečemo sončku in kako luni, malo smo tudi zapeli in zaplesali – vse v angleščini, kakopak! -, nazadnje pa smo si izdelali še spominek za domov – čisto pravo gosenico! Mimogrede, ali vi veste, kako se reče gosenici po angleško? Ali pa metuljčku, v katerega se je čez noč prelevila naša gosenica? :)

 

No, čisto na koncu, ob slovesu, pa smo snedli še naše najljubše krofke Moj frosti in jih poplaknili s čajčkom – kot se za angleški večer spodobi, kajne?

 

Je pa sicer naša Srečna hiša novo šolsko leto pozdravila že z Vikendom odprtih vrat v začetku septembra. V petek, 2. septembra, smo se tako v Srečni hiši mladi pa tudi manj mladi najprej 'podali na pot' po eksotični Tajski, kamor sta nas popeljala Tanja Srnovršnik Volarič in Mitja Volarič, nato pa smo z Ano Čemažar 'skočili' še na potep po kaotično pisani Južnoafriški republiki, svoje spoznavanje sveta pa smo sklenili še s pravim poletnim 'road trip-om' po čudovitem Baltiku.

 

Sobotno dogajanje smo popolnoma posvetili otroški zabavi, in to takoj zatem, ko smo izstopili iz domišljijskega sveta hrasta Stanislava in albinskega netopirčka Bojana, knjižnih junakov Eko knjige. In ker se druženja v Srečni hiši nekateri mali obiskovalci nikakor niso nasitili - niti po tem, ko so v soboto pozno popoldne s seboj domov odnesli vsak svoj del skritega zaklada -, so se vrnili še v nedeljo, 4. septembra, ko so skupaj z animatorkami Srečne hiše sklenili Vikend odprtih vrat, in to z 'igrami naših staršev', to pa je skakanje ristanca ter gumitvista, no, nekaj iger pa so si tudi sami izmislili – da bodo te igrali njihovi otroci!

 

V Srečni hiši pa smo novo šolsko leto pozdravili tudi tako, kot veli naše poslanstvo – to je pomoč otrokom iz rejniških in socialno ogroženih družin. Med drugim je tako Srečna hiša sofinancirala opravljanje vozniškega izpita enemu izmed mladeničev, ki že več let živi v rejniški družini v okolici Lukovice (Lukovica je sicer znana po tem, da je na njenem območju največ rejniških družin v Sloveniji), pa podarila šolske zvezke fundacije H.O.P.E. otrokom iz socialno ogroženih okolij iz lokalnega okolja ter prepeljala še zadnja dva računalnika (od številnih že dobavljenih) in pisalno mizo na Center za socialno delo Maribor za socialno ogrožena šolarja s tamkajšnjega območja.

 

Delovanje naše Srečne hiše je sicer tik pred začetkom novega šolskega leta podprla tudi ekipa ABC pospeševalnika, prvega regionalnega pospeševalnika start up podjetij pri nas. Prostovoljci ABC pospeševalnika so namreč poleg svojega časa in dela Srečni hiši namenili tudi finančno donacijo, ki bo pomagala pri pokritju stroškov organizacije septembrskega izleta za 40 otrok iz rejniških družin na širšem območju Domžal na Domačijo Lušina pri Škofji Loki.

 

Izjemno pa nas je razveselila tudi donacija družbe Plinovodi, ki nam je prispevala del sredstev za poravnavo naše celoletne najemnine. V zahvalo smo zato naš učni prostor poimenovali kar Sončna učilnica družbe Plinovodi. Pridete tudi vi pozdravit sonček v naših prostorih? :)

Oglejte si tudi