Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
7°C
Oceni objavo

USTANOVLJEN MLADINSKI KLUB STIK

V torek, 11.4.2017 je na Občini Lukovica v sejni sobi prišlo do kratkega stika, v katerem se je rodil Mladinski Klub STIK. Klub bo deloval s ciljem povezovanja mladih, spodbujanja kreativnega razmišljanja in proaktivnega vključevanja mladih v družbo.

Občina Lukovica je namreč v  decembru 2016 oddala projekt z naslovom: »Aktiviranje mladih v občini Lukovica za vključevanje v lokalni razvoj (krajše: Aktivni mladi«)«  na odprti poziv agencije ERYCA »open call OPIN«, ki je financiran iz naslova programa Obzorje 2020, z namenom vzpostavitve sistema za e-participacije mladih kot nadgradnje ideje, ki je prišla s strani mladih na novembrski proaktivni kavarni v Lukovici.

Projekt je bil odobren, zato bomo v naslednjih mesecih organizirali štiri dogodke, v okviru katerih se bo, med drugim, izvajal proces »proaktivne kavarne«  z namenom povezovanja, izmenjevanja idej in znanj.

Prvi dogodek se bo odvil takoj v začetku maja, in sicer 4.5.2017, s pričetkom ob 17. uri, v dvorani Kulturnega doma Janka Kersnika v Lukovici, na katerem se bodo zbirale ideje za delovanja kluba in oživitev kulturne dvorane v Lukovici. Na dogodku se bo predstavila tudi OPIN platforma, ki bo predstavljala okvir za sodelovanje mladih preko interneta.

Na naslednjem dogodku, ki bo meseca junija (8.6.2017) bomo razpravljali o novi trim stezi ob Gradiškem jezeru in njenem poteku. V jesenskem delu pa bomo na predzadnji kavarni (7.9.2017) skupaj pričeli oblikovati lokalno strategijo za mlade. Ta cikel »proaktivnih kavarn« bomo zaključili s četrtim dogodkom v novembru, na katerem bomo predstavili rezultate in v okviru neformalnega druženja skupaj načrtovali aktivnosti za prihodnost mladinskega kluba.

Vse mlade od 15 do vključno 30 let vljudno vabimo, da stopite z nami v STIK in s svojimi idejami prispevate k razvoju naše občine ter seveda kluba. Poleg mladih pa k sodelovanju vabimo tudi starejše občane, ki lahko vsem nam ogromno prispevate s svojim znanjem in izkušnjami ter tako postanete podporni člani novega mladinskega kluba v občini Lukovica.

 

Mladinski klub STIK

Predsednik:

Gregor Strehar


Oglejte si tudi