Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
5°C
JUTRI
15°C
2°C
Oceni objavo

Občni zbor KD Janka Kersnika Lukovica

V četrtek, 30. marca 2017 ob 19. uri so se zbrali najbolj zagnani člani društva v prostoru za pevske vaje ob odru v dvorani KD Janka Kersnika v Lukovici. Udeležba je bila spet standardna, ker je napram lani manjkalo več članic vokalne skupine Mladost. Upanje, da bo vstop mladih poživilo delo društva na volilnem občnem zboru je nekako splavalo po Radomlji….
Občni zbor je spet  vodil že preskušeni delovni predsednik Viktor Jemec. Predsednik KD Niko Capuder je poročal, da delujeta dve pevski zasedbi: MoPZ pod vodstvom dirigenta Igorja Velepiča  in ženska vokalna skupina Mladost pod vodstvom Simone Burkeljca, ki pa je še na porodniški in zato je delo te skupine trenutno okrnjeno, nadomešča pa jo Petra Capuder.  Oba zbora imata vaje v zaodrju  kulturnega doma. Pogoji za vaje niso najboljši, rabili bi večji prostor, urejeno razsvetljavo in zamenjavo že odsluženih raznolikih stolov, pa tudi novejši pianino bi prav prišel, … . Predsednik Niko se je zahvalili članom izvršnega odbora za petletno delo in pozval mlade, da prevzamejo vajeti po 20. letih dela skoraj iste ekipe.

 

Dramska  skupina je še v stanju Trnuljčice, ki čaka na prebujenje mladega kulturniškega princa. Niko Urbanija je poročal, da člani občasno sodelujejo na priložnostnih prireditvah.

 

Predsednik MoPZ Franci Capuder je poročal o aktivni dejavnosti zbora, ki je imel v letu 2016 45 vaj in šteje 16 pevcev. V januarju so nastopali v domžalski cerkvi in na občnem zboru Čebelarskega društva Lukovica. Peli so na pogrebu Janeza Močnika v Cerkljah, s katerim smo sodelovali zadnjih 10 let in mu zapeli maja še na spominski maši v Domžalah in na Limbarski gori. V začetku junija so nastopili na Sveti gori nad Novo Gorico, nato pa še na Brdu in v Šentvidu. Ob dnevu samostojnosti so peli na Homcu in nato planincem na Mali planini. Septembra so imeli koncert z uragvajskim zborom Cantemus in peli so gostom iz Italije. Oktobra so spet peli v Cerkljah in novembra na komemoracijah v Lukovici in Prevojah. Decembra pa so zmagali na prvem festivalu čebelarskih pesmi na Brdu.

 

Predsednica Petra Capuder je poročala o delu vokalne skupine Mladost, ki šteje 20 pevk in je imela cca 15 rednih vaj in eno intenzivno celodnevno vajo. Nastopale so v Blagovici, Krašnji in v Domu upokojencev v Domžalah in Mengšu.

 

Blagajničarka Sonja Urbanija je poročala o stroških, vendar je stanje uravnoteženo. Nadzorni odbor je potrdil pravilnost finančnega delovanja društva. Glavni vir denarja je dotacija občine.  

 

Na volitvah so člani izvolili za predsednika  Nika Capudra, za podpredsednika Franca Capudra in novo moč, blagajničarka je postala Ana Juteršek. Tajnica ostane Marijana Grošelj, člani pa so Petra Capuder, Sonja Urbanija in Viktor Jemec.  

Novemu vodstvu želimo veliko uspehov.

Oglejte si tudi